Výlet do Klecan - za přírodou i památkami
Foto: autorka

Výlet do Klecan - za přírodou i památkami

9. 12. 2020
cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Paní Heleno, moc děkuji za informace o rodišti Václava Beneše Třebízského. Je to též výborný tip na výlet.
Helena Přibilová
Ještě bych se chtěla vrátit k osobnosti Václava Beneše Třebízského. Narodil se v Třebízi (odtud jeho přídomek) nedaleko Slaného. Na návsi obce se nachází jeho rodný dům a také řada památných domů, které lze navštívit s průvodcem. Jedná se o zajímavý skanzen, který stojí za shlédnutí. Jinak Václav Beneš Třebízský je (podobně jako Alois Jirásek) autorem řady historických románů a povídek.
Eva Mužíková
Martino, krásné přiblížení dalšího koutu naší vlasti. Fotky jsou lákavé, povedené.
Martina Růžičková
Moc vám všem děkuji :-). Jen ještě upozorňuji, že cesta od přívozu nahoru do Klecan je asi hodně strmá. Z Kobylis jezdí do Klecan autobus. Třebízského knihy jsem nečetla, vím o nich jen z hodin literatury. Ale před chvilkou jsem si v Městské knihovně zadala rezervaci na jeho Královnu Dagmar :-).
Rostislav Mraček
Děkuji Vám za připomenutí Václava Beneše Třebízského. S jeho dílem jsem se setkal jako chlapec, obdivoval jsem výpravná vydání těchto knih, mramorované desky, rudé hřbety vazby a zlaté litery. Snažil jsem se číst, ovšem pro nízký věk jsem neporozuměl textu. Přesto mne těší tato vzpomínka.
Jitka Hašková
Děkuji, moc hezká procházka na kraji Prahy. Já jsem více chodila s kamarádkami na procházky do Roztok a na Levý Hradec. Tuto část si musím doplnit, je to moc zajímavé. Myslím, že tam jezdí z Roztok přívoz.
Daniela Řeřichová
Pěkná vycházka s výkladem a super fotografiemi, díky.
Naděžda Špásová
Moc hezké fotky i výlet. :-)
Irena Mertová
Hezká a zajímavá procházka
Dana Puchalská
Do Klecan jsem se nikdy nevypravila a teď vidím, jak je tam hezky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%