Jak jsme stopovali v lese
Foto: autorka

Jak jsme stopovali v lese

14. 12. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Vy jste mne svým příběhem předčil, Martine ! Tak to bych vůbec nevěděla, co dělat mít tolik "pasátek" na zahradě, nafotil jste to aspoň ? :-)) :-)) :-)) To by teda byl zážitek !
Martin Vrba
Krásný příběh paní Hošková, děkuji a přidám taky něco o prasátkách. Malinkatá starostlivá vnučka jednu dobu babičku při každém výjezdu nezapomenula varovat: „Babičko, dávej pozol na „slnky, pasátka a paouky.“ Jak do toho zamotala i pavouky, kterých se bála, to netušíme. Babička si na cestě tedy dávala pozor na srnky a prasátka, ale jednoho dne si nedala pozor na zavření dálkově ovládané brány a ta zůstala otevřená. Já, když jsem si pak v noci odskočil na WC, tak jsem si toho všiml a na dálku jsem bránu zavřel. Když jsme se ráno podívali z balkonu na zahradu, tak nám dospělým bylo do pláče, ale vnoučata se radovala. Já jsem na naší zahradě zavřel celou rodinku „pasátek“, i těch docela malinkatých, a ta všechna se nám za to odvděčila noční zahradní podzemní ilegální činností na celé zahradě. A evidentně se jim tam tak zalíbilo, že nás nechtěla opustit, i když byla brána už otevřená, a tak jsme si vzali poklice z kuchyně a všichni jsme dělali randál, pak s nechutí naši zahradu opustila. A jak byla z toho rámusu zblblá, tak to vzala na náves, a rovnou k místnímu úřadu, místo do lesa. Už jsme se skoro lekli, že si chtějí na nás stěžovat. Práva zvířat jsou totiž stále více na jejich straně a mohla by zasahovat až za náš plot do zahrady.
Jana Hošková
Letos jsem šla zas s dětmi asi po dvou-třech letech tím směrem jako kdysi v lese a našla jsem ještě našich pár zapomenutých papírků na stromech. To mne vyprovokovalo k vzpomínkám a napsáním tohoto příběhu :-)) Jinak prasata zdatně navštěvovala i naši osadu a podrývala se k lidem na zahrady. Pak zničila, na co přišla - krásné záhonky jejich zelenin apod. Věšení vlasů po plotech a jiné věci zřejmě vůbec nepomáhaly...nám zřejmě jedno rypákem přes plot drcalo do popelnice v noci. Popelnice spadla a my se tenkrát k smrti s dcerou a dětmi vyděsily, že k nám lezou lupiči. :-))
Lenka Kočandrlová
Když byly děti malé,hráli jsme často podobnou hru.Měli jsme spoustu kartiček různých barev a ty šel jeden z rodičů schovávat po cestě v lese na různá místa,tak,aby ten barevný růžek někde koukal,v úrovni dětských očí.Pak se ten schovávač asi po 2 km někde schoval a děti ho hledali,když našli,tak dostali nějakou odměnu a lístečky jsme měli zase napříště,kdo jich našel víc,tak měl extra bonus. Jo a prasat (bachyní) je třeba se bát hlavně tak v květnu,červnu,když jsou selata pruhovaná.Jsou-li už větší,tak celé stádo před lidmi raději uteče.
Marie Faldynová
Pěkné! Zabloudit tak, že jste našli dědečka - tomu říkám úspěch! Jako děti jsme stopovanou milovali, musím to zkusit i se svými vnoučaty.
Jana Šenbergerová
Moc pěkné. S dětmi bývá někdy i legrace.
Eva Mužíková
Milé, vtipné, krátké. Bavilo mne číst.
Soňa Prachfeldová
Fakt je, že divokých prasat je hodně, také mám z nich vítr, jsou sice plachá, ale jeden neví. Pěkná dobrodružná výprava , děti nezklamou.
Jana Hošková
Dnes jsem zrovna u jednoho článku trochu kritizovala falešné a nucené úsměvy, tak jen doufám, že ty vaše byly opravdové ! :-)) :-)) Já se totiž opravdově dokážu smát i sama sobě.
Martina Růžičková
Svým líčením jste pobavila. Díky :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%