Úvodní foto: autorka
O xenofobii s úsměvem XXIII: Španělé
15. 12. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
18.12.2020 21:44
Španělsko jsme s manželem navštívili několikrát, ať už soukromě nebo služebně. Je to zajímavá země s bohatou minulostí, zajímavými historickými městy a velkolepými katedrálami. Španělé jsou družní, rádi se baví a žijí nočním životem. Na rozdíl od nás Středoevropanů je jejich biorytmus posunutý. Takový životní styl by mi dlouhodobě nevyhovoval.
Martina Růžičková
16.12.2020 19:19
Díky za pokračování. Ve Španělsku jsem bohužel nebyla, znám ho jen z knížek a televize. Moc se mi líbí flamengo a miluji Concierto de Aranjuez - kytarový koncert španělského skladatele Joaquína Rodriga.
Soňa Prachfeldová
16.12.2020 08:20
Byla jsem jednou, krásná země, Barcelona nádherná, život noční, ryby výborné, žít bych tam nechtěla. Řekla bych, že opravdu cizince ani nevnímají.
Eva Mužíková
16.12.2020 00:30
Věrko, ráda jsem si článek přečetla. Také Španělsko neznám, alespoň jsi mi jej trochu přiblížila.
Marie Faldynová
15.12.2020 20:06
Španělsko je mi asi nejvíc sympatické z celé Evropy, ta nadsázka jejich vlastností je zábavná, ráda si zase něco přečtu o jiném národu.
Věra Ježková
15.12.2020 19:21
Děkuji vám. :-) Ve Španělsku jsem nebyla, Španěly neznám. Podle toho, co jsem si o nich přečetla v knížce, je mi jejich povaha na hony vzdálená.
Naděžda Špásová
15.12.2020 17:32
O Španělsku a jeho obyvatelích moc nevím. Z historie si něco pamatuju a vzhledem k tomu, že se tam nikdy nepodívám, tak mě ani moc nezajímají.
Daniela Řeřichová
15.12.2020 17:02
Věro, ta nasázka se mi líbí, asi to tak bude. Do Španělska jsme s rodinou jezdili opakovaně, máme rádi památky a těch tam je hodně. Jenom v Barceloně je spousta muzeí včetně Picassova, gotické chrámy, středověká loděnice, Sagrada Familia, nádherné trhy. Mentalita je jižní, bohorovnost, děti nevychované, žije se hlavně v noci. Do Madridu jsem jezdila na divadelní festival, to je metropole se všemi klady a zápory, hlavně nemít u sebe víc peněz než na dávku fetu, když tě obstoupí v noci parta.
Jitka Hašková
15.12.2020 16:30
Velmi zajímavé, ve Španělsku jsem nikdy nebyla, tak nemám žádnou zkušenost. Myslím si, že je to vystihuje podle toho, co sem tam slyším.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA