Ilustrační foto: pixabay.com
Česká (k)očkovaná
7. 1. 2021Přišla za mnou třiaosmdesátiletá sousedka, jestli bych ji mohl zajistit tu vakcínu, která se nemusí mrazit. Že by jako nechtěla tu, co má mínus sedmdesát, aby jí pak nebyla zima. A že by potřebovala jít pro ten vpich příští pondělí, kdy musí stejně na poštu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
7.1.2021 12:39
Článek je psaný s určitou nadsázkou, ale jinak je v něm dost pravdy. Téměř denně vysvětluji své mamince některé informace okolo pandemie. Vždycky jde o to ji uklidnit, že se nemusí ničeho obávat. Pak už je to vysvětlování jednodušší. Na začátku je vždycky všechno v mlze, postupně se to začne vyjasňovat. Já v to věřím.
Václav Soukup
7.1.2021 11:15
Moc hezky napsané ! Takových případů bude bezpočet a zejména v malých obcích na Českém
venkově to bude hodně složité.
Soňa Prachfeldová
7.1.2021 10:32
Tady by mohly a měly nastoupit obce, pomocí, když rozdávaly tehdy roušky, informace a také i hodní lidé kolem. Stařence bych se snažila objasnit, př. i ji zaregistrovat, pokud neudělal nikdo z příbuzenstva. A upozornit radnici , nakonec soc. služby též fungují.
Martin Vrba
7.1.2021 10:10
Pene Antoníne, Vy kritizujete vládu, ale sám jste zde předvedl svou neschopnost vysvětlit jen jedné občance z deseti milionů, že se s registrací pomocí počítače začne až 15. ledna. A když jste viděl, že i to jí dělá potíže pochopit, tak jste měl projevit svou občanskou aktivitu (za pár let na tom můžeme být i my dva a mnozí další, kteří čtou můj příspěvek, třeba ještě hůře) a za tu paní to ve spolupráci s ní zařídit všechno na tom počítači sám v příhodnou dobu, jak Vás o to tak úpěnlivě prosila. Nebo, jak určitě i Vy víte, tak jí poslat k její „obvoďačce“ a ta by to zařídala už také ze své „moci úřední“, navíc je vybavena daty o nemocech té paní, které by ji třeba posunuly do předu v pořadí. Mohl jste si dokonce od ní obstarat k tomu potřebné údaje, tím by jste ji zklidnil a ona by měla pocit, že se věci už pohnuly správným směrem. O vakcíně bych jí řekl, že každá se dává do těla už v pokojové teplotě, jako červené víno, a že jí tedy zima tedy nebude, že se jen převáží zmražená, aby se nezkazila, jako tresky. : )Usmál bych se na ni a popřál hezkého dne. Ne – Vy jste to přehodil na syna a ještě ho tady obviňujete z nekalých úmyslů. On třeba jen patří mezi těch 40% lidí, kteří mají z očkování strach a chce třeba jen svou matku naopak ochránit, už to nebude podle věku matky žádný puberťák. :) A domek si mohl prohlížet jen před zimou, zda je všechno v pořádku, zda jsou vyčištěné okapy, není uvolněná nějaká taška, atd. a ne z důvodu, že by se těšil, až jeho matka zemře. To není od Vás pěkné. :)
Jaromír Tomečka
7.1.2021 10:07
No, pán dobře ví co vláda měla udělat již před půl rokem, co vše by měla vysvětlit, ale sám není schopen té paní říci, že vakcína se nebude aplikovat při teplotě 70 stupňů.
A dále v diskuzi zaznělože,"Kéž by se lékaři řídili Hippokratovou přísahou viz. Wiki a ne diktátem farmaceutického molochu. " Já nevím, jestli se řídí podle nějakých molochů, ale rozhodně bych se to netroufl tvrdit bez důkazů. Možná takoví jsou, ale určitě ne všichni. Je to urážka všech slušných a obětavých lékařů. Obzvlášť v této době. To je taková naše národní vlastnost. Všechno víme, všemu rozumíme, na všechno jsme odborníci.
Hana Řezáčová
7.1.2021 09:39
Já si myslím, že "povídání" okolo očkování je, např. v ČT, dost, ale asi taky dost na odborné úrovni, takže pro člověka zdravotnictvím nepolíbeného to může být těžko pochopitelné ... Navíc se to komplikuje často řečmi o tom, že stejně se může očkovaný nakazit, imunita na sliznicích není, tím nákazu dále šířit, atd. ... Jak se v tom má paní Procházková a další vyznat?! Měl by to někdo vysvětlovat stručně a jasně, tzv. "po našem" ...
Jitka Caklová
7.1.2021 09:21
Také jsem "synáčka pochopila". Já kdybych měla takto bezradnou třiaosmdesátiletou maminku, tak ji řeknu, "Vypni televizi, nekoukej a neposlouchej ty hámotiny, které se na nás valí 24 hodin denně, a nebo se dívej jen na ČT2 a Prima ZOOM". Kéž by se lékaři řídili Hippokratovou přísahou viz. Wiki a ne diktátem farmaceutického molochu.
Hana Šimková
7.1.2021 07:50
Paní Procházkové je mi líto a také je mi líto, že některé děti snad čekají až nás staré, virus skolí. Informovanost o očkování je opravdu prabídná a myslím, že než se toho dočkáme, budeme promoření všichni s větším, či katastrofálním výsledkem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA