FOTO: Helena Přibilová
Tonga – polynéské království v Tichomoří
12. 1. 2021V tento zimní čas, kdy nás všechny už unavuje číst zprávy o tom, kolik nových případů koronaviru zase přibylo za posledních 24 hodin, bych chtěla zlepšit náladu sobě a všem, kdo budete číst tento článek, vzpomínkou na Přátelské ostrovy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
1.2.2022 18:09
Na světě je tolik krás a je smutné, že si toho mnozí neváží. O některých místech bohužel už jenom čteme. A za to vám patří velký dík.
Jaroslav Kolín
13.1.2021 21:42
Paní Přibylová, ten cukr mi přivezl šéf jedné cestovky, která tam uspořádala zájezd (a vzala to přes Fidži). S tím "přisoftěním" si nelamte hlavu a neberte to vážně. Já už jsem takový šťoura, který vytýká kamarádům, že jim teče moře s kopce a rovnoběžky se stýkají v konečnu, což se dá ve fotoeditoru napravit.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.1.2021 12:47
Paní Helenko jsem po operaci kyč. kloubu a tak čtení o takové kráse mi opravdu zvedlo náladu. Krásná fota a přiblížení ostrova mi moc zaujalo. Děkuji a článek budu asi číst vícekrát abych si ho plně vychutnala.
Helena Přibilová
13.1.2021 11:06
Pane Kolín, moc děkuji za Váš komentář, máte zajímavého koníčka. Jak jste si opatřil cukr z Tongy? Co se týče fotografování, je mi jasné, že moje snímky nejsou příliš kvalitní. Mohl byste mi prosím upřesnit, co máte na mysli slovem "přisoftit"? Upřímně řečeno, na cestách fotografujeme hlavně pro naši dokumentaci a nikdy mě nenapadlo, že budu psát články :))
Jaroslav Kolín
13.1.2021 10:33
Moc pěkné počtení! O tomto státečku jsem věděl jen to, že existuje, protože ve své sbírce mám jeden tamní cukr, takže jsem se zase vzdělal. Obrázky jsou podmanivé, i když by asi chtěly trochu "přisoftit".
Hana Nováková
13.1.2021 09:32
Poutavý článek ze země mně neznámé. Krásně okomentované fotky jako příhodný doplněk článku. Ráda čtu cestopisy, protože do těchto míst se zcela jistě nepodívám a tak vítám, když je někdo vstřícný a zprostředkuje mi návštěvu i když jen virtuální. Děkuji moc, pište a já zase budu ráda s vámi cestovat.
Martina Růžičková
12.1.2021 19:47
Poutavě napsaný cestopisný článek a zajímavé doprovodné fotografie. Díky za příjemně strávenou chvíli při jeho čtení.
P.S. KAVU jsem taky znala jen z křížovek :-).
Zuzana Pivcová
12.1.2021 15:59
P. S. V křížovkách jsem celé roky psala, že polynéský opojný nápoj je KAVA. Teprve dnes tu čtu, co to vlastně je. :-D
Zuzana Pivcová
12.1.2021 15:54
Nádhera. Obdivuji na Vás, že dokážete v každém svém cestopisném příspěvku odkrýt duši té které země, tedy její ráz, přírodní charakter. společnost, historii, různé zvláštnosti. Uvedete, kdy jste tam byli, a pokud vícekrát, tak k jakým došlo změnám. A líčení setkání s lidmi, případně nějakého dlouhodobého vztahu s někým tamním to ještě umocňuje. Opravdu moc děkuji a budu s Vámi ráda cestovat po zeměkouli dál.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA