Česko-rakouský ples, Lucerna 1990. Foto: archiv autorky
Vzpomínka: Čas bálů
15. 1. 2021Období od Vánoc do Popeleční středy náleželo bálům, plesům, tancovačkám, šibřinkám, maškarním a karnevalům, prostě společenskému setkání, kde hlavním zdrojem zábavy byl tanec a hudba.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
15.1.2021 09:51
Také jsem chodila ráda na plesy, nyní nemám s kým. Tak alespoň nasávám atmosféru přípravy na ples u mého syna s manželkou. Zuzka tráví dlouhou chvíli v koupelně, pak poletuje po bytě a připravené šaty mění někdy za jiné... Syn stojí již nejméně půl hodiny v chodbě a čeká a čeká. Odkráčejí a obratem se vracejí pro vstupenky.. Dívám se za nimi a jsem trochu dojatá .... sluší jim to. Zkrátka mládí...
Hana Šimková
15.1.2021 09:32
Strašně ráda jsem tancovala a i teď chodím na plesy, ale jenom smutně koukám, protože moje nohy mi v tanci brání.
Zuzana Pivcová
15.1.2021 09:02
Bály jsem zažila jen ojediněle. V ČB moc nebyly a jít na podnikový ples nemělo cenu, to byla uzavřená společnost. Nejvíc vzpomínám na 2 plesy jazykové školy, v níž jsem učila. V Praze musely být krásné plesy. Děkuji za vzpomínku.
Rostislav Mraček
15.1.2021 08:51
Moc pěkně jste podala své vzpomínky na tancování. Při výčtu těch tanců jsem si s úsměvem vzpomněl, že jsem polku, valčík i tango "tančil" stejně! Ale k tanci jsem moc rád hrával.
Vladislava Dejmková
15.1.2021 08:46
Byly to moc hezké chvíle na různých bálech či plesech. Je příjemné, si na ně zavzpomínat. Některé vzpomínky však jsou opravdu nepublikovatelné, jak bylo v textu podotknuto.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA