Úvodní foto: autorka
Chochloma
24. 1. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
24.1.2021 18:02
Krásné a zajímavé. Mám podobnou keramiku z Bulharska a nevím co s ní nikam se mi to nevejde.
Věra Ježková
24.1.2021 14:55
Děkuji vám. Používá se, je tedy užitková. Pane Soukupe a Jendo, skvělé. Ruská kultura je úžasná.
Jan Zelenka
24.1.2021 14:09
Pane Soukup, to je jak ten biblický hlas volajícího na poušti. Dnes jsou lidé hodně ovlivněni médii, místo toho, aby poznávali sami. Jedna věc je dnešní politika a druhá, to je historie, kultura atd, vše to, o čem píšete. Ruská klasická literatura patří k tomu nejlepšímu, co kdy v literatuře vzniklo. Rusko má specifickou kulturu a mentalitu. A to já velmi respektuji. Ale to s Putinem nemá nic společného.
Eva Mužíková
24.1.2021 13:48
Díky Věrko za informaci a hezké fotky. Já ale tento druh " umění" nemám ráda, nikdy jsem neměla v oblibě moc barevné věci, například i oblečení. Ke všemu si myslím, že budou tyto výrobky k běžnému použití nevhodné.... ale mohu se mýlit.
Václav Soukup
24.1.2021 13:48
Paní Špásová, to snad nemůžete myslet vážně ! Byla jste tam vůbec ? A co ruská literatura, malířství, balet, opera, folklór a nádherná příroda. Nedíváte se příliš často na ČT 24 ?
Jana Kollinová
24.1.2021 13:40
Zajímavý článek. I když autorka uvedla kdy a kde toto tradiční řemeslo vzniklo, zajímalo mě i to, zda se výroby používaly někdy i jako užitkové, ale to možná pouze v prvotní fázi vzniku tohoto uměleckého dekorativního stylu, kdy miska nebo lžíce měla jen velice jednoduchou ozdobu, ale to je jen moje laická úvaha.
Anna Potůčková
24.1.2021 13:18
Pamatuji si, když jsem si dopisovala v mládí s ruskou dívkou z města Perm, že jsme si vyměnovaly i balíčky. A v jednom takovém jsem dostala dřevěné a tímto způsobem pomalované lžíce. Určitě je mám někde schované, budu muset při stěhování je najít v některé z mnoha krabic, kde mám schované nepotřebné ale památeční věci. Díky Věrko za připomenutí a za článek.
Naděžda Špásová
24.1.2021 13:11
Věrko, taky se mi to líbí, je to jedna z mála věcí, která je na Rusku hezká. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA