FOTO: autorka
2. února: svátek Hromnice
2. 2. 2021Asi nejznámějším rčením je "na Hromnice o hodinu více". Všichni se již v té době těšíme na jaro a teplo. Zima pomalu začíná odcházet, den se prodlužuje a sluníčko také více hřeje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
4.2.2021 07:25
Jarmilo, obdivuji Tvoje znalosti. Já bych si jich většinu musela někde vyhledat. Tady jsou pěkně pohromadě.
Hana Řezáčová
2.2.2021 23:36
U nás se říkalo: Na Hromnice musí skřivánek vrznout i kdyby měl zmrznout ... Takže - jaro už se blíží!
Dana Divišová
2.2.2021 21:59
Zajímavý článek. Děkuju za něj. Pamatuju moje prarodiče a tetu, kteří si vždycky na Hromnice nechyli hromničku posvětit. I já mám dlouho jednu doma. Sluníčku už taky nastavuju tvář. Připomíná blížící se jaro.
Marie Faldynová
2.2.2021 21:10
Zajímavé informace, dokonce doplněné o další souvislosti. Také já se raduji z delšího dne a ze sluníčka!
Anna Potůčková
2.2.2021 17:13
Jarmilko velmi zajímavý a poučný článek, za který děkuji! Na jaro se moc těším, ale když je zima bílá je nádherný pohled na přírodu a blízké okolí.
Zuzana Pivcová
2.2.2021 16:41
Ano, svátek na Hromnice měly dvě mé kamarádky, jedna z nich dokonce i stejný den narozeniny. Díky za pěknou informaci.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.2.2021 16:30
Pane Dvořák dík za doplnění mého příspěvku. Je to zajímavé co všechno okolo Hromnic probíhá.
Helena Přibilová
2.2.2021 16:29
Paní Jarmilko, také já děkuji za zajímavý a poučný článek pojednávající o dnešním svátku Hromnic. Jak uvádí pan Dvořák, zima nás ve svém závěru může ještě potrápit, ale přesto jsme každým dnem jaru blíž.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA