Mirka Nová
16.10.2023 03:02
Brýle rozhodně nejsou nepřítel. Nosím dioptrické brýle na čtení od dětství. Teď v dospělosti si pořizuji různé styly na internetových stránkách https://www.hotovebryle.cz/, aby se hodily k mým outfitům. Pro mě nejsou jen nutností, ale i způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. A co víc, díky svým brýlím se cítím sebevědomější a stylově.
Věra Ježková
9.2.2021 06:53
Ilonko, já jsem z nich měla v 15 letech mindrák, spolužáci mi je „dávali sežrat“. Ta Naďa mi dost pomohla. Smířila jsem se s nimi až o něco později. Jak je vnímaly ženy, samozřejmě nevím.
Ilona Erika Kolář
6.2.2021 12:55
Přesně takové články už vycházely za mých mladých let a jako příklad se uváděla Naďa Urbánková. Mě by zajímalo, v které době se ženy v brýlích považovaly za šedé myšky, protože já si to nepamatuji.
Věra Ježková
6.2.2021 10:38
Brýle se už dávno staly součástí mé osobnosti. Proto jsem si nenechala při operaci katarakty odstranit všechny dioptrie. Nešetřím na nich – mám multifokální, samozabarvovací, odlehčená skla. Mít brýle pouze jedny je poněkud riskantní – co když se rozbijí?
Marta Novotná
5.2.2021 21:05
Bez brýlí si už dnes připadám neoblečená :-), nosím je od mládí a první po čem zašátrám na nočním stolku po probuzení jsou brýle. Bez nich jsem slepá jak patrona. Vždycky mám jedny náhradní , protože bez nich to prostě nejde. Nové jsou vždycky velkým zásahem do financí, nové boty oželím, ale brýle oželet nelze. S respirátorem se občas hádají, ale není jiné cesty. :-)
Lenka Kočandrlová
5.2.2021 17:35
Po dětech se mi zkazily oči na dálku,opatřila jsem si brýle,tehdy dosti drahé,a používala je hlavně do kina,na řízení auta,tam,kde jsem potřebovala lépe vidět v místnosti,jinak ne. Postupem času se mi zrak vylepšil asi stářím,že na dálku vidím i bez brýlí,čtu taky bez brýlí a snad jen hodně malinká písmenka (na výrobcích v obchodě) už nepřečtu.Brýle tedy zatím nepotřebuji,doufám,že to bez nich dám i v budoucnosti,protože nesnáším mít něco na obličeji delší dobu,nevydržím ani se slunečními,tlačí mě to do nosu a do uší a vůbec mi překážejí.
Helena Jelínková
5.2.2021 15:45
Od dětství nosím brýle na dálku. Dost jsem za ně styděla. Ale jak píše paní J. Hašková, vděčím N. Urbánkové, že je učinila populární. Od té doby je nosím ráda. Mám brýlí víc jako náhradní. A jak píše paní V. Dejmková také bych potřebovala ke kadeřnici nechat se ostříhat. Zatím to nejde. Čekám až se kadeřnictví otevře.
Vladislava Dejmková
5.2.2021 15:03
Copak brýle, na to jsem už přišla dávno, že mi sluší. Ale teď bych k nim potřebovala ostříhat svou hřívu, abych vypadala slušněji.
ivana kosťunová
5.2.2021 14:54
Za brýle jsem se dlouho styděla a odmítala je nosit, ale už jsem jim přišla na chuť a užívám si možnost měnit typy brýlí s různými obroučkami.
Danka Rotyková
5.2.2021 14:49
I já musím nosit brýle, což mi teď s rouškou vadí. Mám vždy dvoje, jak čtecí, tak na dálku, navíc jsem loni investovala do samozabarvovacích, které si venku nemohu vynachválit. Dříve jsem měla sluneční dioptrické, ale pokud sluníčko nesvítilo, byly příliš tmavé. O tom, že je to doplněk, uvažuji také, ale důležitější je pro mne kvalita, cena a můj osobní pocit, že mi sluší. Nejraději bych ale nenosila žádné. Dokonce jsem se zajímala o operaci, ale pan doktor mi vysvětlil, že dnešní jednoduché operativní zákroky nejsou pro moji vadu vhodné. Takže i to je důvod, proč na brýlích nešetřím.
Načíst starší příspěvky