Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku

6. 2. 2021

Svět, a s ním i Česko, zamořil čínský vir. A teď na něj pošleme ruskou vakcínu. Nadšení, s jakým se od maďarského premiéra Orbána vrátil český předseda vlády Babiš se svým poradcem a medicínským šíbrem Prymulou, mě poněkud děsí.

Na jedné straně Babiš mluví o tom, že nejdůležitější je bezpečnost našich občanů, na druhé straně naznačuje, že by se možná mohlo v Česku očkovat Sputnikem V ještě před tím, než bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou.

Loni v březnu se naši vládní činitelé klaněli při vykládání roušek z čínských letadel, teď se po přátelské návštěvě diktátora Orbána budou klanět nad zásilkami ruských Sputniků.

Ano, jde o život, politika by měla jít stranou. Ale o život jde i desetitisícům demonstrantů v Rusku, každodenně mlácených policejními obušky, čtyřem tisícům nově zatčených lidí, kteří se postavili za málem otráveného opozičníka Navalného. Ušlapávání všeho demokratického, vyhrožování, zatýkání a zabíjení nepohodlných lidí by mělo být důvodem k co nejtvrším sankcím ze strany demokratických zemí, tedy včetně Česka.

Před několika dny mi přistál do počítače dezinformační řetězový mail (je zváštní, že jsou záměrně zasílány do e-mailových schránek důchodců, tedy hlavně voličů), ve kterém se píše, abychom se za žádnou cenu nenechali očkovat vakcínami, které vyrábějí americké, britské, německé a švédské farmaceutické firmy, protože z nich mají miliardové zisky. Čekám tedy na mail, kde se bude psát, abychom se naočkovali ruským Sputnikem. V tomto případě zřejmě nepůjde o miliardy, ale o soudružskou výpomoc.

Sorry jako, ale já si do těla píchnout nic ruského a neschváleného nenechám. A to ani kdyby měl Sputnik stoprocentní účinnost. Než vakcínu z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku.

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(2.6 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladimír Prokeš
Postkomunisté, Orbán i Babiš asi zapomněli, bratskou pomoc SSSR. Orbán na rok 1956 a Babiš na srpen 1968, že tak nadšeně hodlají očkovat proti covidu 19 ruskou vakcínou, kterou vyzkoušeli, jestli vůbec, pouze v Rusku a opět tak podkopávají, jako už několikrát společné stanovisko, že se bude očkovat pouze odsouhlasenými vakcínami v EU.
Zdeněk Fogyn
Tak ubohá argumentace vyvolává vzpomínky na agitátora propagandistu z dob povinného školení pro nečleny KSČ. Babiš, Orbán, Navalný, sankce demokratického světa, roušky, dezinformační emaily hloupým důchodcům, vakcína z Ruska - budiž, je to jeho názor poplatný chlebodárci. Jenže tomu Sputniku dnes důvěřují už dvě desítky zemí světa včetně těch, co Rusko nemilují. Čtěte více i z jiných zdrojů a vzdělávejte se pane autore, skončíte jak ten zmiňovaný agitátor KSČ.
Karel Kabelka
Tak val val do toho Švýcarska a už sa nevracaj ty prde.
Petr Dvořák
Vácha, takové články si pište pro voliče Pirátů. Ti vám to sežerou i s navijákem. Ne! Ti vám to sežerou i s rybářem. Jsme rádi, že sem píše někdo, kdo má přesné informace o všech typech vakcín. Jestli bude nebo nebu bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou, je stejně tak důležité, jako rozhodování Evropské komise o zakřivení banánů a okurek. Tak a teď šup do Švýcarska na ďobanec. Sputnik to nebude.
Karel Pavlík
Ubohý článek a jeho autor je pro společnost větší zlo než Covid 19
Jiří Tomek
Co to je za debilní článek s autanazii,tak at si ji dotyčný nechá píchnout a už nebude psát takové kraviny..
Miroslav Heyduk
za celý svůj 70letý život mám v sobě komunistickou vakcínu proti Černému kašli, dětské, Obrně, TBC, Neštovicím a dalším světovým leprám...nevím proč bych se dnes měl nechat očkovat kapitalistickou vakcínou, která je vyráběna v Indii levnou pracovní silou holčičkami a chlapečky vykoupanými v řece Ganga....a protože spolupracuji s Čínskými přáteli od nichž odebírám v Praze a v Brně z jejich velkoobchodů zboží do svých obchodů...a protože všichni moji Čínští a Vietnamští obchodní přátelé ze Sapy jsou již proočkováni Čínskou a Ruskou vakcínou, kterou si nechali poslat ze svých vlastí, tak i já jsem se nechal naočkovat zase bolševickou vakcínou, kterou jsem zadarmo dostal od svých obchodních přátel....a nechal sebe a celou moji rodinu naočkovat, stejně jako se sami proočkovali moji obchodní přátelé z Číny žijící a pracující v ČR....a žádný Český neschopný politický nýmand a mediální pisálek mě nemůže diskriminovat a napadat, že jsem někoho v ČR předběhl...a je zajímavé, kam až sahá Český politický a mediální rasismus, který o proočkování menšin žijících v ČR nemluví a ani nepíše....zkrátka menšiny se v ČR asi očkovat budou až na konec nebo si musí poradit sami...a Čínské a Vietnamské menšiny z komunistických republik žijící v ČR si už poradili ....i bez a Slováka Bureše, který rozhoduje jako generální lídr o vakcínách pro občany ČR
Petra Voborníková
Tahat politiku do zdr.problému je neskutečná idiocie! Čistě teoreticky- Takže by se např. zjistilo, že Sputnik V je co do účinnosti, kvality a menších vedlejších účinků daleko lepší vakcína, než americká, mohla by zachránit statisíce lidských životů a jenom proto, že je ruská, necháme lidi raději umřít! Za a) se na jejím vývoji podíleli nejlepší vědecké kapacity Ruska z vyhlášeného Gamalejova institutu, za b) Rusko může mít politiku, omezování svobod jaké má, nedemokratická zem může být jaká chce, ale nikdo jim nemůže upřít historické úspěchy.
Jarda Marek
hmm...hmm...jak je vidno i na článku pana Váchy , propaganda čehokoliv a odkudkoliv dokáže mysl zatemnit velmi snadno
Veatislav Soleny
Jak něco není z USA, tak je to pro autora špatně. Nechme Rusko Ruskem. Ono má své nedostatky, zrovna tak jako jiné nedostatky má EU a jiné USA. Mám takový pocit, že ani nebyl zájem v EU ruskou vakcínu schválit. Je za tím politika. Teď když hoří koudel, ještě bude Rusko dobré. S tím čínským virem to taky může být jinak. Co když jsou za ním USA a NWO za účelem likvidace části obyvatel? Čína jej mohla pouze vypustit na objednávku. Důkazy ale nejsou a mohlo to být všelijak. Kdybych si mohl vybrat mezi západní a ruskou vakcínou, tak chci tu ruskou. Bude plus mínus podobně dobrá, ale udělal bych to na truc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 48. týden

V čase adventním a vánočním často televizní stanice nabízí divákům známé filmy a pohádky. Tento týden si budete moci v kvízu vyzkoušet, jak dobře je znáte.