Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku

6. 2. 2021

Svět, a s ním i Česko, zamořil čínský vir. A teď na něj pošleme ruskou vakcínu. Nadšení, s jakým se od maďarského premiéra Orbána vrátil český předseda vlády Babiš se svým poradcem a medicínským šíbrem Prymulou, mě poněkud děsí.

Na jedné straně Babiš mluví o tom, že nejdůležitější je bezpečnost našich občanů, na druhé straně naznačuje, že by se možná mohlo v Česku očkovat Sputnikem V ještě před tím, než bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou.

Loni v březnu se naši vládní činitelé klaněli při vykládání roušek z čínských letadel, teď se po přátelské návštěvě diktátora Orbána budou klanět nad zásilkami ruských Sputniků.

Ano, jde o život, politika by měla jít stranou. Ale o život jde i desetitisícům demonstrantů v Rusku, každodenně mlácených policejními obušky, čtyřem tisícům nově zatčených lidí, kteří se postavili za málem otráveného opozičníka Navalného. Ušlapávání všeho demokratického, vyhrožování, zatýkání a zabíjení nepohodlných lidí by mělo být důvodem k co nejtvrším sankcím ze strany demokratických zemí, tedy včetně Česka.

Před několika dny mi přistál do počítače dezinformační řetězový mail (je zváštní, že jsou záměrně zasílány do e-mailových schránek důchodců, tedy hlavně voličů), ve kterém se píše, abychom se za žádnou cenu nenechali očkovat vakcínami, které vyrábějí americké, britské, německé a švédské farmaceutické firmy, protože z nich mají miliardové zisky. Čekám tedy na mail, kde se bude psát, abychom se naočkovali ruským Sputnikem. V tomto případě zřejmě nepůjde o miliardy, ale o soudružskou výpomoc.

Sorry jako, ale já si do těla píchnout nic ruského a neschváleného nenechám. A to ani kdyby měl Sputnik stoprocentní účinnost. Než vakcínu z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku.

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(2.6 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Jeřábek
Něco krátce k té válce pro paní Lenku, nebylo to zrovna SSSR, které po podpisu smlouvy s Německem, součástí byly i mohutné dodávky surovin, rozporcovalo Polsko?
Martin Jeřábek
Sputnik není ani zázrak, ani není k mání. Rusové zoufale hledají spolupráci pro svou nedostatečnou kapacitu protože nemají dost ani pro sebe. Nebo se pletu a jsou už doma naočkovaní? Pokud tedy očkovat tak bohužel počkat až bude na trhu dost z těch několika schválených standardně prověřených. Mimochodem další budou přibývat. Asi to budou ty západní, protože jiní se zdráhají Unii i jen požádat a schválení. Proč, když by z toho měli profit? No i kdyby tady už teď bylo vakcíny dostatek, naše vláda by to stejně organizačně neutáhla. stejně tak by ji samotný stát nedokázal objednat víc a rychleji než naše Unie. Prostě kupní síla. Žádná ideologie ani čachry imperialistů.
Lenka Kočandrlová
Tak jsem se prokousala všemi ohlasy: z 97 jich souhlasí s p. Váchou 13, razantně proti němu je 65,zbytek je jiný názor na něco jiného. Nejvíc mne nadzvedl p.Martin Červený 14:28,který neví o historii ale vůbec nic,když tvrdí ,že "Rusko (asi neslyšel ,že v té době to byl Sovětský svaz) začalo válku s Německem" - to úplně bolí,jak je dotyčný nevzdělaný a omezený!!! Jinak si myslím,že je lepší vzít Sputnik,než se udusit covidem. Ty omáčky s Navalným jsou mimo mísu v tomto případě.Jo a pro p. Váchu: ne každá změna je k lepšímu,že?!
Ivo Vlk
Všichni co nechtějí Sputnik V, tak se dají ohodnotit tím, že duté hlavy hovoří. Hlavně důchodcům musím připomenout, jak Československo na začátku padesátých let minulého století zavedlo povinné očkování počínaje narozením a další nás provázelo celý život. Stačí se dnes podívat jak se nám vrátily spalničky, nebo rezistentní tuberkulosa. Před těmi 70. lety byly dodávány vakcíny i z SSSR. Nejdůležitější bylo, že ČSR dokázala většinu potřebných léků a vakcín vyrábět ve vysoké kvalitě sama! Co si dnes vyrábíme? Jak je možné, že Sputnik V je vysoce hodnocen odbornými časopisy Západu? Nehledě k tomu, že výzkum v bývalém SSSR a dnes Rusku byl a je na světové úrovni. Nedávno jsem poslouchal projev V.V. Putina, který nabízel předání výroby této vakcíny komukoliv ve světě. Jediný z EU, kdo chce s Ruskem spolupracovat je Maďarsko! Myslím, že už je čas vytáhnout hlavy z celé proti ruské propagandy a začít vidět svět objektivně. Při tomto tempu bude první milión obyvatel dle mého odhadu očkován 4 roky! Za jak dlouho se dostane očkování na 6 miliónů? Ke správnému myšlení je nutné vzdělání, znalosti a pouhé kupecké počty. Což vše chybí našim lepšolidem a sluníčkářům! Situace se bude zhoršovat, protože někdo otevřel další jeskyně s daleko agresivnějšími viry, které nemají nic společného s COVIDEM 19. Jedno vím, že lži a překrucování pravdy nám nepomůže! Pevné zdraví přeje Ivo Vlk, Mělník.
Pavel Michalík
Na Prima News jsem sledoval pořad s jedním odborníkem který studoval vakcíny proti Covidu a podle informací a testů zdělil jednu zásadní věc. Veškeré vakcíny západu mají pouze jednu účinnou látku aplikovanou dvakrát a ochranu asi do jednoho roku. Sputnik jako jedinný má dvě účinné látky tedy každá aplikace má jednu látku a 91% ochrany + umí ochránit jedince až 2 roky . Z toho plyne že Sputnik 5 je jedna z nejlepších vakcín proti covidu a pracovali na něm špičky Ruských výzkumníků a virologů (víme jak to umí že) a tihle lidé patří mezi světovou špičku takže za Mě ANO raději sputnik bez EU přímou cestou než čekat na nedostatkové zboží západu.
Martin Jeřábek
Dobrý den, Sputnik je celkem standardní a navíc nejmodernějšími postupy vyvinutá vakcína. Co je ale nestandardní je postup schvalování a obcházení či vynechávání částí testů. To celé z politických důvodů. Prostě se spěchalo. Co se týče zájmu o spolupráci západních koncernů, tak to se týká především nabízené kapacity a tedy byznysu. Rusové, tak jak to často bývá dokáží lecos vymyslet ale už hůře to včas a v dostatečném množství doma kvalitně vyrobit. Jinak s panem Váchou z výše uvedených důvodů souhlasím.
Milan Magdziak
Coronu jsem měl a není o nic stát.V pondělí pochováváme tchýni,která na ni umřela a tak všem takovým co ohrňují nos nad dobrou vakcinou....chcípněte a bude klid.
Petr Rac
já jen že bych přál lidem co jsou proti sputníku aby jeli do Švícarska a zbylo by víc vakcíny pro normální lidi.
Miroslav Svoboda
Ani já Sputnik nechci i kdyby byl ze zlata.To raději nic.
Danka Rotyková
Nejsem odborník na vakcíny a nezapomněla jsem na minulost vč. SSSR. Ale nemohu tvrdit, která vakcína je nejlepší a kterou nechci. Opravdu to nelze rozhodnout. Kdybych měla možnost výběru, řídila bych se asi pocitem. Co jiného.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.