Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Než si píchnout Sputnik z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku

6. 2. 2021

Svět, a s ním i Česko, zamořil čínský vir. A teď na něj pošleme ruskou vakcínu. Nadšení, s jakým se od maďarského premiéra Orbána vrátil český předseda vlády Babiš se svým poradcem a medicínským šíbrem Prymulou, mě poněkud děsí.

Na jedné straně Babiš mluví o tom, že nejdůležitější je bezpečnost našich občanů, na druhé straně naznačuje, že by se možná mohlo v Česku očkovat Sputnikem V ještě před tím, než bude tato ruská vakcína schválena Evropskou lékovou agenturou.

Loni v březnu se naši vládní činitelé klaněli při vykládání roušek z čínských letadel, teď se po přátelské návštěvě diktátora Orbána budou klanět nad zásilkami ruských Sputniků.

Ano, jde o život, politika by měla jít stranou. Ale o život jde i desetitisícům demonstrantů v Rusku, každodenně mlácených policejními obušky, čtyřem tisícům nově zatčených lidí, kteří se postavili za málem otráveného opozičníka Navalného. Ušlapávání všeho demokratického, vyhrožování, zatýkání a zabíjení nepohodlných lidí by mělo být důvodem k co nejtvrším sankcím ze strany demokratických zemí, tedy včetně Česka.

Před několika dny mi přistál do počítače dezinformační řetězový mail (je zváštní, že jsou záměrně zasílány do e-mailových schránek důchodců, tedy hlavně voličů), ve kterém se píše, abychom se za žádnou cenu nenechali očkovat vakcínami, které vyrábějí americké, britské, německé a švédské farmaceutické firmy, protože z nich mají miliardové zisky. Čekám tedy na mail, kde se bude psát, abychom se naočkovali ruským Sputnikem. V tomto případě zřejmě nepůjde o miliardy, ale o soudružskou výpomoc.

Sorry jako, ale já si do těla píchnout nic ruského a neschváleného nenechám. A to ani kdyby měl Sputnik stoprocentní účinnost. Než vakcínu z Ruska, to raději eutanazii ve Švýcarsku.

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(2.6 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Adamčík
Vácho, ty jsi jen zachráněný potrat. Ty a všichni prozápadní fanatici, s kterými nelze vést dialog, natož polemizovat. Jste jako straničtí politruci v 50 letech minulého století , akorát jste změnili barvu. Už vám věčným rozeštvávačům nikdo po 31 letech od sametu nevěří. Spoléhej se dál na západ, na nespolehlivé farmaceutické giganty a nech lidi, ať se sami řídí svým rozumem a citem. Ty si nech píchnout třeba petrolej, samozřejmě z USA,aby tě to nepobouřilo.
Martin Cerveny
Z Ruska nepřišlo na západ nikdy nic dobrého, takže s názorem autora souhlasím.
Libor Mašek
Pane Vácho, máte samozřejmě nárok na svůj názor a je na vás, co si necháte píchnout. Pokud ale nemáte jiný argument proti Sputniku5 než ten, že to je ruské, tak radši mlčte. Zbytečně kalíte vodu. Jak píší i ostatní diskutující, virus není politický. Moje otázka zní, proč se takovýto článek objeví na portálu i60? Kdo tím co sleduje?
Johnny Fubb
Každý kdo má představu, jak vypadá ruský farmaceutický průmysl, jak vypadá tamní GMP (správná výrobní praxe), kdo ví o tom, jak stát falšuje výsledky dopingových kontrol, tak si přece nemůže nechat něco takového píchnout. Oni jsou totiž schopni zfalšovat i klinické studie. Autor článku má naprostou pravdu. A obdivovatelů Sputniku bych se zeptal, jestli mají nějakou zkušenost s ruskými výrobky, kromě ruské zmrzliny. Ale jinak jim přeji hodně štěstí.
václav brom
Pro více informací: read://https_www.irozhlas.cz/?url=https%3A%2F%2Fwww.irozhlas.cz%2Fzpravy-svet%2Frozhovor-ursula-von-der-leyenova-evropska-kom
Lubomír Pečinka
Tak tendenční článek jsem dlouho nečetl, pane Vácho, jste lékař?, odborník? Jaké morální právo Vám dalo psát tyhle bludy? Očkování ze západu honěné časem stejně jako to z východu, jaký je rozdíl? Máte v ruce studie o vedlejších účincích? Osobně si myslím že nic nemáte a jen plácáte. Přeji Vám příjemnou cestu do Švýcarska.
Eva Sůvová
Já prosím nechápu paní Janu Šenbergovou. cituji ...Teď nekomentuji článek.... a následujeje...protože kdokoliv, kdo má zkušenosti jiné, ho okamžitě zařadí na černou listinu. Souvětí je dlouhé, složité a nic neříkající. Takže koho zařadí na černou listinu. Ti co regují na špatný článek? Nebo ten co jej stvořil? A co se týká ruského očkování , mě osobně nevadí, že je z Ruska. Mám informaci, že je dobré. Nepracuje s RNA.
václav brom
Typické. Pokud někdo nesouhlasí s obsahem článku nebo druhým diskutujícím a chybí mu jakékoliv věcné protiargumenty, začne útočit a zpochybňovat samotnou osobu autora článku nebo druhého diskutujícího. Tento psychologicko propagandistický trik vynalezl Josef Goebels a s radostí jej rozvinuli a používají demagogové a manipulátoři dodnes.
Vojta Davídek
Inteligenci Vám nikdo nebere, pane Vácho, žádnou nemáte. Kdybyste měl, nepsal byste takové bláboly. K oné vakcíně. Sputnik, na rozdíl od ostatních, geneticky upravovaných a taktéž nikterak odzkoušných vakcín, je vyráběn postaru. Tedy tak, jak se již celá desetiletí vakcíny vyrábí, „žředěním viru“ na minimální účinnou dávku a ta se následně aplikuje, aby se vytvořily protilátky. Tedy i nepatrně informovaný hlupák a laik pochopí, že Sputnik musí být logicky bezpečnější než všechny ostatní vakcíny. Vás ovšem očividně nezajímá bezpečnost, leč toliko to, že je z Ruska. Potom jste učinil naprosto správné rozhodnutí a já osobně jsem ochotný Vám na cestu do Švýcarska přispět.
Hana Řezáčová
Proč někdo míchá jabka s hruškama - vakcínu s Navalným atd. a z očkování udělá politické školení? To teda nechápu ... Ruští výrobci vakcíny Sputnik požádali minulý týden Evropskou lékovou agenturu o schválení. Podle mne by nic takového nedělali, kdyby si nebyli jisti její účinností a bezpečností. Jestli chce náš stát tuto vakcínu předobjednat, dopředu si pojistit dodávku, tak je to z obavy, abychom "neodstrouhali" - a měli i tuto vakcínu, společně s ostatními, a nenastal nedostatek (jak je to nyní) ... A pro pana Váchu a jemu podobné - kdo si chce vakcínu dle výrobců a země původu vybrat, tak jistě bude ta možnost, když bude dostatek vakcín všeho druhu, se domluvit např. se svým praktickým lékařem. Kdo se nechce nechat naočkovat vůbec, jeho věc - jak jest ctěná libost ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.