Únor bílý, pole sílí. Jako kdyby se příroda umoudřila a po letech chudých na sníh se rozhodla nadělovat i ve městech. V pražských ulicích a sídlištích je v zimních měsících o sníh nouze. Když ale napadne a chvíli zůstane, je to pro někoho bílá nádhera, krásná procházka s chřupáním při chůzi, pro jiné prokletý a prosolený marast, pro další práce s odklízením. Jak je komu libo. A pro mnohé přiležitost dívat se okem fotoaparátu. Člověk sice musí dávat pozor, kam šlape, aby se nestal klientem v nemocniční sádrovně, a i když se díky pozornému našlapování procházka prodlouží časově, pohledy na zasněžené cesty, stromy, ploty, lavičky neomrzí. Nepředkládám umělecká díla, ale chci se podělit o obrázky z únorové procházky malým kouskem pražských Bohnic. O obrázky, které se mi líbí a které mi budou připomínat, že zimá krásná je.
Foto: autorka
Procházka zasněženými pražskými Bohnicemi
12. 2. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
12.2.2021 19:15
Také na pražském Jižním Městě, kde už dlouhá léta žiji, se naskýtají podobné zimní obrázky, dnes dokonce na chvíli osvícené sluníčkem.
Martina Růžičková
12.2.2021 17:46
Mám zimu ráda a vy jste ji na moc hezky zachytila. Zvlášť detaily se mi moc líbí. Díky za hezkou podívanou :-).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem