Marie Ševčíková
16.5.2021 12:02
8-O ...modely parádní, musím kouknout do šatníku, jestli se některé mé svrchníky nedají dotvořit v podobném duchu - ostatně, ráda nosím i světlé a barevné a vozorované oblečení, ač jsem se poslední dobou už i zamýšlela nad tím, jestli to v 60 není přes čáru, než mě moje dcera (30) okřikla, že mi může být jedno, co si o mně kdo myslí, když já si myslím, že to či ono mi jde... :-D
Marie Ševčíková
16.5.2021 11:39
Milan Pepo : zdravím na Chodsko - pocházím z Prácheňska, takže jsme sousedi, i když já už dneska doma vystupuju jen pohostinsky... a jo, máte pravdu, mé jihočeské babičky byly staré, co pamatuju, a to jim bylo nejvýš 60 - šátky na hlavách, vlasy do uzlu, dlouhé sukně, dlouhé rukávy, žádné líčení, ba ani žádná péče o sebe... a hlavně pořád v práci - mí prarodičové byli zemědělští hospodáři, takže ve službě v režimu 24/7/52/365 od dětství až do smrti... to moje o generaci mladší matka už byla spíš výjimka, když všechny moje tety, její +/- vrstevnice, byly šmrncovní babuše i v 60 a po 60, a ty, co žijou, až doteď, zatímco moje matka byla tou dobou už strašně stará - a z větší části si za to mohla sama, protože o sebe nedbala ani v základu a nedbá ani teď v 83... a já jsem sice osudem taky dost zdrchaná, ale ve svých současných 60 jsem celkově aspoň o 10 let mladší, než byla v těch 60 moje matka - a doufám, pokud se dožiju, že v jejích současných 83 budu vypadat zvenka i zevnitř jen na těch 83, a ne na 100 jako ona... :-D
Milena Znamenáčková
20.2.2021 11:49
Není to špatné, ale já osobně dávám přednost jednobarevné - pokud možno černé parce a k tomu barevné doplňky - šály a šátky.
Daniela Řeřichová
19.2.2021 22:45
To je milé povzbuzení od pana Milana.
Milan Pepo
19.2.2021 21:04
:-D Tak tenhle článek je balzám i pro mé mužské srdce. Víte proč děvčata? Vzpomínám si na ženy před... no ;-) Tak víc než xx-lety. V šedesáti to byla stará bába, pokud nebyla jako u babi na ,,Slovači", nebo nyní od nás z Chodska a nenosila takové ty široké sukně, černé, nebo krojově vyšívané a šátek na hlavě a... A když byla ,,moderní" a z města ,tak nějaké šedivé kostýmky z materiálu... No já nevím, jsem chlap. A dnes? ,,Bába" osmdesát let a má nějaký ten přeliv, či záliv či jak se tomu říká. Nebojí se obléci podle fotek dle výše článku. A mé spolužačky ve věku šedesát plus jsou stále atraktivní děvčata... Ono to vlastně povzbuzuje i naše mužské ego. :-) Tepláky nenosím, doma mě potkáte jen v ,,mysliveckém" zeleném, ale myslím si, že tu dámu na fotografiích bych dokázal pozvat na posezení někde v kavárně a oblíct se k tomu moderně přiměřeně mému věku. :-) Protože i ten vesnickej fotr nemusí dle představ mladších nosit jen montérky s kšandami a do nich zasunutou flanelovou košili.
:-D
Helena Přibilová
19.2.2021 19:19
Všechny zde vyobrazené modely jsou originální a "šmrncovní" a myslím, že by i mohly slušet mnoha ženám.
Daniela Řeřichová
19.2.2021 18:53
Hezké, ale náročné na stylové doplňky. Já bych brala č. 6.
Zuzana Pivcová
19.2.2021 18:42
Mně se z toho líbí tentokrát asi všechno.
ivana kosťunová
19.2.2021 18:29
5 a 6 - brala bych obojí.
Marie Měchurová
19.2.2021 14:41
Hezké kabátky.
Načíst starší příspěvky