jak vážka stříbrná v odlescích slunečního paprsku se vznáší vzpomínky prosycené nostalgií míst jenž byly mi vším... pláně plné draků tančících piráti v lodích z betonů les v němž přízraky se rodí výstavné paláce z kartónů v kalužích odraz mračen a v kapse pytlík bonbónů potoky zurčící čistou vodou louky kyselých šťovíků na mýtinách lesní plody pažity měkkých trávníků klukovské rvačky o vedení hry z utrhaných knoflíků ten čas v sobě nese slunce
pixabay.com
Vzpomínky na dětství
12. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
13.3.2021 10:24
Půvabná báseň přivála vzpomínky na dětství plné skotačení. Děkuji.
Soňa Prachfeldová
13.3.2021 07:32
Ano bezstarostné dětství a mládí Jak často si to člověk vybavuje A tehdy to bylo pro nás všechno tak samozřejmé, jako je tomu i pro dnešní děti je to správné ,každé údobí života má svůj účel i smysl
Zuzana Pivcová
12.3.2021 10:00
Vzpomínky na dětství mám, ale nedokázala bych z nich vytvořit poetickou krásnou báseň.
Hana Nováková
12.3.2021 09:50
Dalibore, prostřednictvím vašeho básnění jsem si promítla některé shodné okamžiky z mého dětství. Škoda, že život tak rychle běží, ale za dětství, takové jaké jsem měla, kdy člověk nevnímá žádné politické, ekonomické dění kolem sebe, jsem vděčná. Nevadily tepláky s dírou na kolenou, vytahané punčocháče, oprané mikiny, vytahaná trička. Vše vždy čisté, ale jenom chvilku, vůně trávy, lučního kvítí, pečených brambor, bledule, konvalinky, zurčící potoky, pomlázky, i snad ty bouřky byly burácivější, mžilo, nebo vydatný déšť - prostě zdá se mi, že vše bylo nějak jiné, hezčí, líbeznější, bylo to určitě tím dětstvím... děkuji za příspěvek
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem