Ilustrační foto: pinterest.com
Věděli jste, že Salsify mají i léčivé účinky?
26. 4. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
28.4.2021 19:11
Ano, léčivka hadí mord je nádherná rostlinka. A je víc než dobře,že je chráněná.
Martina Růžičková
28.4.2021 09:34
Znám hadí mord nízký jako chráněnou rostlinu z jedné malé přírodní rezervace. V léčivkách se moc nevyznám, takže ani o tomto kořenu jsem doteď neslyšela. Takže děkuji za poučení :-).
Soňa Prachfeldová
28.4.2021 07:53
Máme tolik léčivých bylinek že bychom museli být zdraví jako řípy kdybychom je užívali. Asi začnu alespoň s tím kopřivovým čajem na zahradě rostou jako blázen.
Dana Puchalská
26.4.2021 14:48
Prodává ho Zahradnictví Flos (sazenici) a na Rohlíku se dá koupit čerstvý. Stačí se podívat na jejich stránky.
Jana Šenbergerová
26.4.2021 14:38
Kdysi jsem si ho pěstovala na zahrádce. Moc mi chutnal syrový, ale nejen mně. Většinu úrody sklidila nějaká havěť žijící pod zemí, tak mě přestalo bavit sklízet jen zavadlou nať. Tehdy mě nenapadlo zajímat se o její využití. V obchodě jsem ho nikdy neviděla.
Zdenka Soukupová
26.4.2021 13:45
Salsify jsem nikdy neslyšela. Černý kořen, to ano, ale zase nikdy neviděla. Ani nevím, kde to roste. Pořád je co se přiučit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA