
Ilustrace: Tomáš Polák pro portál i60
FEJETON: Guláši, neboj, neopustíme tě
21. 3. 2021„Já tam dávám pálivej kečup,“ řekl ten pán, kterého - pokud se nepletu - jsem nedávno viděl v televizních novinách vyjadřovat se k novému územnímu plánu městské části Praha 10.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
22.3.2021 20:36
Pobavila jsem se! Můj syn si umí dát na guláši záležet, při loňských narozeninách se mu gulášek vydařil. Na štěstí jsme se na oslavě tahali o jedinou kytaru a okouzlovali se hudebními produkcemi, takže válka kvůli guláši nevypukla.
Věra Ježková
22.3.2021 11:46
Slovo brgul jsem neznala. Říkám buřtguláš, nikoli bramborový guláš. Stejné množství masa jako cibule. Kečup ani omylem. Přílohy podle oblíbenosti: houskový knedlík, chleba, rohlík/houska.
Zdenka Jírová
22.3.2021 01:05
O guláši by mohla vyjít kniha " Guláš 100x jinak" , pokud už nevyšla. Já ho dělám na několik způsobů, podle toho, co mám právě k dispozici. A každý je dobrý, alespoň si nikdo nestěžoval.
Soňa Prachfeldová
21.3.2021 19:22
Guláš to je věda a je fakt , že mnoho mužů ho umí. Každý máme svůj osobitý recept. Nejchutnější je z hovězího a příloha chléb a k tomu pivko.
Jaroslav Kolín
21.3.2021 19:14
Moc pěkný článek, pobavil! Italové říkají "Se non è vero è bene trovato".
Růžena Kuželková
21.3.2021 16:49
Tak jsem se zase po čase od srdce zasmála - hezké vyprávění není co dodat - ať žije guláš :-)))
Jana Šenbergerová
21.3.2021 15:11
V mládí jsem si nesporně skvělý guláš mého tatínka většinou přesolovala slzami, protože patřil k jídlům, která jsem vůbec neměla ráda. A tatínek trval na tom, že dokud nesním, nevstanu od stolu. Asi by koukal, jaké dobré guláše vařím dnes, a jak mi chutnají. Základ ctím, ale v detailech jsem inovátorka. Kečup bych do guláše ale nikdy nedala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA