Lenka Kočandrlová
13.4.2021 13:07
Ano,i v našem lese se povalují zbytky předmětů,co tam natahal asi před 20 lety nějaký bezdomovec. Jen tak se nedá odnést několik desek vlnitého materiálu na střechu,hrnce,hadry a podobně.Já osobně často vezmu pytel a jdu a sbírám okolo naší silnice odpadky,co odhazují lidi z aut,nebo procházející osoby.Nechápu ,jak někdo donesl doprostřed lesa televizi....Přitom máme každý rok ve vsi kontejner na cokoliv,běžně kontejnery na plasty,papír a sklo.Já si všechno dám do batohu k jídlu a pití,jdu-li na výlet,pak všechny obaly a lahve a papíry ,dám zpět a vyhodím doma.Hnusné je taky počínání nějakých obšourníků- cizoložníků,přijedou si za noci autem na kraj lesa a po sobě ,většinou v pátek, nechají odpadky po tom,co prováděli,ubrousky,lahve,obaly od jídla....Musela bych čekat v úkrytu,pak těsně před odjezdem jim to naházet do auta nebo s namířenou zbraní je donutit,ať si to po sobě uklidí - což je Utopie.
Anna Čípová
12.4.2021 19:44
Ještě jednou děkuji za komentáře.
Jana Kollinová
11.4.2021 11:49
Ejhle, chybička se vloudila! Náhoda zasáhla a ocenění pěti hvězdičkami se přece jen prosadilo navzdory původnímu váhání. Děkuji.
Jana Kollinová
11.4.2021 11:41
Paní Čípová, jsem obdivovatelkou většiny Vašich fotografií, Vaším uměním sdílet dokonalou krásu přírody, ale dnes jsem zděšená zdokumentováním bezohlednosti a tuposti některých lidí. Rdousí přírodu pod heslem "po nás potopa." Líbí se mi Váš text, ale smutek a rozhořčení nad takovým množstvím odpadků mi brání dát hvězdičky , i když kvalita fotografií si zaslouží ocenění nejvyšší, ale vyfotografované předměty jsou na opačné straně stupnice Věřím, že Vám o hvězdičky nejde a že mě pochopíte. :-)
Marie Ženatová
11.4.2021 08:45
Jsou to skutečně smutné obrázky. Když kolem něčeho takového občas jdu tak se za ty, co takový nepořádek dokáží v Boží přírodě udělat moc a moc stydím...
Soňa Prachfeldová
11.4.2021 07:57
Mě také vytáčí bezohlednost a sprostota lidí, kteří popíjí, pojedi a nechají na zemi po sobě binec. Nebo lidé jedou z chaty a po cestě vyhodí igelitu s odpady, vysypou plný popelník. Nejen v lese , u vody, ale přímo na chodníku, nevím co je to za lidí. U nás myslivci postavili posed, už se tam sléza omladina, pod posedem láhve tvrdého alkoholu. Ať si to někdo uklidí , je mi z toho smutno.
Martin Vrba
10.4.2021 23:37
Tak nevím, pokud tam v těch místech přežívali ze dne na den bez perspektivy bezdomovci pod nějakou plachtou, tak od nich přece nemůžeme očekávat, že si někde požádají o popelnici a budou platit za její vyvážení nějaké firmě. Vždyť se mnozí z nich cítí být na tom hůře, než ty vyhozené neživé předměty. Ano, ty předměty je určitě přežijí a netrpí zimou a nepohodu a nemusí se krmit a zalévat alkoholem, aby zapomněly, nemají totiž duši ani žaludek. A to jsou jen naši bezdomovci, až k nám zavítají ti z dovozu – ti Tuzexoví na příděl ze západu, tak to bude situace daleko pestrobarevnější a pak si budeme podobné idylické žánrové fotky z našich lesíků se slzou v oku ukazovat s větou: „Jo – to byly ještě ty staré dobré časy!“:) Protože pak bude i naše realita taková: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-spanelsko-ceuta-maroko.A180726_140757_zahranicni_dtt Pak do takových míst ani nevkročíme, natož s fotoaparátem. Jo – volte opozici a dočkáte se!
Martina Růžičková
10.4.2021 21:15
Smutná fotoreportáž, ale bezvadně nafocená. Je dobře i taková místa ukázat.
Anna Čípová
10.4.2021 20:04
Děkuji za ohlasy. Dlouho jsem zvažovala, zda mám fotografie, které jsem pořídila 15. března, zveřejnit. Eliško, taky mě to připadá, že tam byli nějaký čas bezdomovci. Pane Zelenko, pozdrav jsem vyřídila. Naďo, to jsi měla slyšet, jaké nadávky ze mne padaly. Na závěr se omlouvám za depresivní fotografie a slibuji, že se polepším.
Marie Seitlová
10.4.2021 18:04
Je to od lidí bezohlednost a nevychovanost. Co si do lesa, na procházku nesu, to si i odnesu zpět. Aničko, pěkně jsi ten nepořádek nafotila.
Načíst starší příspěvky