
Ilustrační foto: Pixabay
Stehýnko nebo křidýlko?
15. 4. 2021Kuchyně je už dokonale omámená vůní pečeného kuřete. Vytahuji ho z trouby a nechávám ho chvíli oddechnout, než ho začnu porcovat. A mysl mě unáší o desitky let zpátky...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
15.4.2021 15:48
Taky si pamatuji na maminčino pečené kuře. Nejlepší bylo s nádivkou. Chlupaté knedlíky vařila babička; ty jsem ale moc nemusela. Nejradši jsem od ní měla škubánky s brusinkami rozmíchanými v mléce a bramborové placky smažené na plotně.
Jana Šenbergerová
15.4.2021 15:08
Kuře bývalo u nás svátečním jídlem. Maminka vždyky obírala kosti a já nechápala, co jí na nich tak chutná. Teprve když jsem měla svou rodinu, došlo mi to. A ty kuřecí kosti obírám dodnes, ne proto, že by na mě nevyšlo jiné maso, ale protože mi to nejen chutná, ale také mě to baví. Kosti umím obrat i vidličkou a nožem tak, že na nich nezbude nic ani k olíznutí. Když jsme sami dva, kuře si koupíme jen málokdy. Dnes jsme si pochutnali na nudlích s mákem, cukrem a skořicí. Bejvávalo, je, a zase bude jinak.
Eva Mužíková
15.4.2021 14:15
Vlaďko, moc hezké vyprávění, úplně jsi mne vtáhla do děje. Nemám v oblibě dlouhé články, ale tento Tvůj mne zaujal tak, že bych klidně přivítala i pokračování. Já jsem masožrout, pečené kuřátko s chřupající kůží je pro mne přímo lahůdka. Klidně si i několikrát v roce koupím porci ve stánku, lákavé vůni nelze odolat...
Zuzana Pivcová
15.4.2021 14:06
Je to zvláštní, ale já si ani nijak nevzpomínám, že bychom měli doma pečené kuře, natož, kdo co z něj dostal, když byl živ ještě i tatínek. V paměti mi utkvěla víc bezmasá jídla, maso jsem neměla jako dítě ráda. Teď se k tomu pomalu zase vracím. Díky za pěkné vyprávění.
Marie Měchurová
15.4.2021 13:14
Děkuju za krásné vzpomínání. Vyrůstala jsem na vesnici a dvorek byl plný drůbeže a ve chlívku chrochtalo prase. Byla jsem ale urypane děcko. Dnes bych si s chutí dala slepičí polévku, husí játra, bažanta na divoko, jelitko se zelím i husí krev s vajíčkem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA