Foto: Soňa Prachfeldová
Kamenná slunce v Českém středohoří
28. 4. 2021Národní přírodní památka Kamenná slunce je geologický útvar, který se nachází v Chráněné krajinné oblasti České středohoří u vesnice Hnojnice v okrese Louny v Ústeckém kraji. Volně přístupný bývalý malý lom se stopami po sopečné činnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
28.4.2021 09:06
Děkuji za zajímavé informace a bezva fotodokumentaci. Příroda je plná úžasných pokladů :-).
Zuzana Pivcová
28.4.2021 08:59
To je velice zajímavý útvar, nikdy jsem o tom neslyšela, takže moc děkuji za článek a Alče také za komentář.
Alena Tollarová
28.4.2021 08:51
Lokalitu dobře znám. Přiznám se, že o ní raději moc nemluvím ani fotky neukazuji. Došla jsem k závěru, že u některých zázracích přírody je lepší, když o nich ví lidí co nejméně. Jsou totiž takoví "milovníci přírody", že dokážou během okamžiku vyloupnutím tmavého středu zničit to, co tu bylo milióny let. Proč to dělají? Bůh suď :(
Anna Potůčková
28.4.2021 08:30
Zase místo, o kterém jsem nic nevěděla a o jeho existenci neměla ani tušení. Člověk žasne, co dokážou různé přírodní jevy.
Vlasta Ledlová
28.4.2021 08:16
Skvělý tip na výlet. Nikdy jsem o tomhle místě neslyšela. Před létem jen víc takových článků.
Martin Vrba
28.4.2021 08:15
Aha – tak tomu se říká slunce, já bych to nazval úplně jinak, to bych se ale pěkně ztrapnil. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA