FOTO: Pixabay
Mandelinka byla rychlejší
29. 4. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
27.11.2021 15:06
Můj manžel má políčko a každý rok tam sází brambory. Já mu tak trochu pomáhám. Mandelinku sbíráme. Letos si koupil muž postřik a pořádně s nimi zatočil. Každý rok máme brambory krásné a velké, ty menší vytřídíme pro slepice.
Necháme proschnout, dáme do pytlů a prodáme. Letos 1 kg za 10,- Kč. Manžel není vydřiduch. Vše děláme ručně, žádné stroje nepoužíváme.
Marie Ženatová
3.5.2021 08:49
Milá Zuzanko, díky za hezký článek. Mandelinku jsem chodila sbírat často v dětství s celou třídou na bramborové lány, teď na malém záhonku mi ji pomáhají občas sbírat i mladší vnuci* - skutečně nevím, kde se asi neustále bere...?
Jitka Hašková
2.5.2021 10:59
Asi bych bývala dopadla podobně, kdybych něco pěstovala na zahradě, kterou jsem na štěstí nikdy neměla.
Soňa Prachfeldová
30.4.2021 07:02
Milá Zuzko roztomilý příběh o vašem zahradničení ale tvoření básní Ti jde opravdu o moc lépe. Mandelinka k nám také zavítá na brambory a a jdu na ní také s kelímkem. A g básně a zahrady.
Alena Vávrová
29.4.2021 20:25
Hned jak jsem se začetla, tak mi v duchu naběhla jedna sloka takové odrhovačky, co jsme zpívali na mandelinkové brigádě: "Mandelinka bramborová - ová - vyskočila z letadla, spadla rovnou do guláše, vystrčila tykadla..." Jsou to potvory nesmrtelný, vyskytují se pořád a je jich více druhů. Ale pořád bych spíš brala, že mi brambory sežraly mandelinky, než ti zrzouni slimácký. Každý rok jsem zápasila s touhou si aspoň pár řádků vysadit, ale už mne to bohudík přešlo.
Jana Šenbergerová
29.4.2021 19:32
Zdenko, přece beruška. Zrovna dnes jsem vyrušila pod truhlíkem na balkoně celou kolonii různých "amerických". Jak ty jsou různě zbarvené a puntíkované, to je až k nevíře.
Marie Seitlová
29.4.2021 18:25
Sbírání mandelinek znám, ale jen v rukavicích. Také se mi hnusí larvy, broučci ne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA