Fotografie: Alena Tollarová, foto č. 2 a 3 Radovan Cakl
Místo, kam se ráda vracím - Památná hora Říp
13. 5. 2021Žiji v požehnaném kraji a ráda s jeho krásami seznamuji další, doposud jím nepolíbené lidi. Je o mně známo, že jsem podřipský patriot. A kdo to doposud nevěděl, myslím, že bude mít po přečtení následujících řádků také jasno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
13.5.2021 13:33
Milá Alenko díky za nádherný článek a ještě krásnější fotečky z různých období roku - jsou všechny úžasné. Na hoře Říp jsem ještě nikdy nebyla a proto je mi tak i milá připomínka básně J. Seiferta od paní Vlasty L. - kdysi dávno jsem ji recitovala i na veřejnosti. Ty máš veliké štěstí, že žiješ v tak skutečně požehnaném kraji* - na mne samotnou je to už výlet velmi daleký
Zdenka Soukupová
13.5.2021 12:48
Aleno, moc hezký článek a krásné fotky. Na Řípu jsem byla jen jednou, už je to dávno. Ráda bych se tam znovu podívala. Snad mi to vyjde.
Alena Švancarová
13.5.2021 11:38
Ač nebydlím daleko na Říp jsem prvně vystoupala asi před 20 lety,ale pak jsem tam byla několikrát za sebou.Je to pěkný výšlap.V rotundě jsem nebyla nikdy,vždycky byla zavřená.Od nás je Říp vidět.Třeba se tam ještě někdy vypravím.Praotec Čech viděl z Řípu zemi oplývající medem a strdím.Je tomu stále tak,neoplývá naše zemička občas hořkým pelynkem?
Alena Vávrová
13.5.2021 11:28
Ali, neskutečné, taky tu bulím a vzpomínám. Byla jsem tam za život několikrát, ale na Tebe nikdo nemá. To láska jako trám♥
Jitka Hašková
13.5.2021 11:25
Aleno, úžasný článek a fotky. moc děkuji. Jsem ti moc vděčná, že jsem s tebou mohla jít na Říp a ty jsi měla trpělivost s mojí pomalou chůzí. :)
Elena Valeriánová
13.5.2021 11:23
Čtu si tvůj článek a oči mi vlhnou dojetím, nestydím se za slzy, vzpomínám. Byla jsem přešťastná když jsme se spolu toulaly tvým krajem a nevím jak ostatní, ale já, ač nejsem rodilý Čech, jsem byla hrdá na to, když jsem stanula na Řípu. Patří ti, Aleno, velký dík za nás všechny, které jsi na tuto posvátnou horu doprovázela. Bylo to nezapomenutelné, úžasné a povznášející. Díky za připomenutí mé maličkosti na této akci. Hezký článek plný vzpomínek a emocí a doplňující fotky nemají chybu.
Daniela Řeřichová
13.5.2021 10:40
Alenko, děkuji za historii Řípu i výletování s íčkem. Ráda se zúčastním další výpravy.
Olga Štolbová
13.5.2021 09:56
Ahoj, jsem jedna z účastnic první "íčkovýpravy" a nezapomenu na humor, legraci a švandu, ale hlavně pohodu, která panovala od začátku až do konce. A také se nedá zapomenout na Alenčiny koláče a bramboráky, které dovlekla na zádech a až nahoře nás, tak příjemně, překvapila. Byl to jeden z nejpěknějších a nejveselejších íčkovýletů. Alí, ještě po letech - díky. ♥
Vlasta Ledlová
13.5.2021 09:35
Pocházím z Mělnicka a hora Říp je i moje srdeční záležitost. A nedá mi to nepřidat stejnojmennou báseň Jaroslava Seiferta.
Viděl jsem hory plné ledu,
však zpívat o nich nedovedu.
Jiskřily dálky nad hlavami
jak bledě modré drahokamy.
Jímala závrať při pohledu,
zpívat však o nich nedovedu.
Když ale vidím na obzoru
uprostřed kraje nízkou horu,
na nebi mráček běloskvoucí
- přestane srdce chvíli tlouci.
Oblaka letí v klasech zralých
a koně dupou po maštalích.
V panácích jsou už všude snopy
a svatý Jiří zvedá kopí,
aby je vrazil ve chřtán dračí,
a motýl spěchá po bodláčí;
a jako krůpěj na prstenu
třpytí se drobná kvítka rmenu.
Tu nemohu se vynadívat
a všechno ve mně začne zpívat,
zpívat i plakat. Maminko má,
jak je to hezké u nás doma!
Věra Ježková
13.5.2021 09:19
Ali, jsem moc ráda, že jsem s tebou a děvčaty na Říp vystoupala. Pokaždé, když okolo něj jedu do a z Litoměřic, vzpomenu si. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA