Mikuláš: společný předek
Santa Clause i Pere Noëla
6. 12. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
6.12.2015 16:46
Já nechci nikomu nic vysvětlovat, jen bych ráda, aby mezi prodávaným dědky Clausy lidi mohli koupit i Ježíška (ne to Pražské jezulátko v krásných šatičkách), jen to obyčejné malé děťátko. Andělíčků bylo taky poskrovnu, ale už se prodávají..
Helena Votíková
6.12.2015 10:18
Květo můj názor je, že u Santa Clause s Coca colou se nemusí nic moc vysvětlovat. Ježíšek, jesličky atd. to je na dlouhé povídání a vysvětlování. Vždyť spousta rodičů o víkendu jde raději do OC, než by vymyslela sama dětem program.
Květoslava HOUDKOVÁ
6.12.2015 03:38
Souhlasím s tradicemi, snad ještě do Štědrého dne zodpoví někdo také moji otázku: KDO a KAM "zaštrachal" českého Ježíška?? Pro mne Děda Mráz, Santa Claus = dědek jako dědek.
Zdenka Jírová
6.12.2015 00:07
Tradice se musí podporovat, slučuje to národ. Svatý Mikuláš je krásná historická postava, která přináší dětem radost i trochu obav, zda byly hodné. Všechna děti na něho věří a očekávají ho s napětím.
Jiří Libánský
5.12.2015 21:17
Mě se na tom štědrém panu Mikulášovi líbí to, že dával prostitutkám tolik peněz, že se mohly vykoupit z nevěstince a vdát. Je to od něj hezké a není důvod, aby to církev tajila.
Zuzana Pivcová
5.12.2015 21:04
No vida, jak ty tradice spolu hezky souvisejí, a kdyby v tom nebyla současná komerce, bylo by to úplně nejhezčí.
Jana Šenbergerová
5.12.2015 19:13
Hezký článek, který mi připomněl, že jsem tu loni uveřejnila Mikulášskou rýmovačku. Musím se přeptat, jak přijala Mikuláše naše dvouletá vnučka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA