už je tu zas ten pocit zamračené oblohy přes pálící slunce číšník s vynuceným úsměvem nabízí slast v očekávání tučného výdělku rádoby ikony zírají ze zdi tupé pohledy na kyvadlo hodin vlezlá hudba cinkání příborů mlaskání spokojených pane vrchní platím a ten smutek mi zabalte sebou
FOTO: Pixabay
A co dál..
17. 5. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
17.7.2021 11:29
I takové dny jsou. Dalibore, není dobré vláčet smutek sebou domů, byť zabalený. Je to schránka chmur, toxická přítomností ve Vaší blízkosti. Vyjděte do lesa, na zahradu nebo k řece, obsah urny smutku rozptylte po větru, nadechněte se a vnímejte krásu kolem Vás. . :-)
Jan Zelenka
29.5.2021 21:52
Dalibore, život mívá občas schizofrenní tvář. Ale slunce, byť schovává za mraky, jednou přece jen vyjde. Moc pěkný a výstižný text.
Jitka Caklová
19.5.2021 07:20
Není včera, ani zítra, pro mě je důležité "teď" a to je stále, ať prší, nebo svítí Slunce. Jaké si to právě teď dělám, takové to mám.
Elena Valeriánová
18.5.2021 23:52
...a ten smutek mi zabalte sebou, pár slov a přesto tak hluboký symbol této doby.
Soňa Prachfeldová
18.5.2021 21:29
Pane Dalibore, občas smutním také, ale jsou i hezké chvíle. Divný svět nevyřešíme, on jednou odejde sám.
Soňa Prachfeldová
18.5.2021 20:04
Také neodolám, vejdu, přečtu a je mi trochu smutno, protože z těchto slov cítím smutek, snad i zatrpklost.
Zuzana Pivcová
17.5.2021 13:48
To A co dál? je pro mě bohužel hodně osobní. Těm spokojeným to však ze srdce přeji, ať ta spokojenost pramení z čehokoliv.
Dalibor Polanský
17.5.2021 11:33
Děkuji Vám za hezkou odezvu. Má poetika je zřejmě těžší k chápání, což je vidět i z menšího počtu hodnocení. Zřejmě tady není moc lidí, kteří by se chtěli ponořit do mého snového světa. I když každá z básní má základ v reálném požitku. Píšu jenom o tom, co prožiji a co se okolo mně děje.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Do Bílého domu, úřadu prezidenta USA, nastupuje Donald Trump. Je to podle vás dobře nebo špatně?
Určitě dobře, nejen pro USA, ale i celý svět
Možná dobře pro USA, ale pro Evropu už méně
Není to dobře ani pro USA, pro Evropu už vůbec ne