Ilustrační foto: pixabay.com
Máte také "svého člověka"?
22. 5. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
22.5.2021 11:04
Ano, každý člověk se má rád a já to nezapírám, ale jsou i dny, kdy se fakt ráda nemám. Dobrá filozofické pojednání. :-)
Dana Puchalská
22.5.2021 10:52
Moc zajímavá úvaha. A já Ti za ní děkuju. Ale nedá mi to a napíšu jednu větu,kterou nám říkal firemní psycholog. ,, Každý člověk se má rád a kdo říká že ne,ten si lže.,,
Václav Soukup
22.5.2021 09:39
Nádherná filosofická úvaha ! Jak rád bych dosáhl té pokory, ale ten můj člověk mně nedá
chvilku klidu a pořád mně do něčeho nutí.
Soňa Prachfeldová
22.5.2021 09:39
Myslím, že hodně lidí k tomu dojde až s přibývajícím věkem. Máme už rádi větší klid, pochopení pro ostatní a hodně často si říkám - co nechceš aby lidé dělali tobě, nedělej ani jim. A je pravda, že lidé nespokojení, závistivci, pachtící se po všelijakých metách ,jsou často agresivní ,prudiči hysteričtí, rádi se předvádí. No to se nám to mluví, když už jsme v klidnějších vodách a snad i trochu zmoudřeli :-)
Hana Šimková
22.5.2021 09:28
Zuzko ano, musíme se mít rádi. Čtu teď knížku" Síla je ve vás" od Louse L.Hay a tam je toto všechno napsáno velmi jasně. Snažím se to naučit , ale není to lehké.
Věra Ježková
22.5.2021 09:06
Zuzko, to je velmi zajímavé zamyšlení. Že mě bolí celý člověk, říkám běžně – pokud tomu tak je. Jinak bych v sobě svého člověka nehledala. Za středobod vesmíru jsem se nikdy nepovažovala. V životě jsem se o sobě napřemýšlela víc než dost. Teď už se jen snažím žít sama se sebou v klidu a míru. Občas si s nelibostí uvědomím, že hodně říkám „já“. Pak na omluvu dodám, co mi zbývá. Když příležitostí k tomu, abych říkala „my“, moc nemám. ♥
Marie Ženatová
22.5.2021 08:35
Milá Zuzanko moc děkuji za tento výstižný článek*. Musím pravdivě přiznat, že i já se "svým člověkem" už velmi, velmi dlouho naprosto ztotožňuji.
Irena Mertová
22.5.2021 08:34
Něco jako sebereflexe, pohled druhých, zapadnutí mezi ostatní - je potřeba. A určitý odstup mi pomáhá i ve vypjatých situacích: podle vzoru snad Michala Viewegha si v tu chvíli představím situaci i sama sebe jako kreslený seriál, to mi někdy pomůže :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA