FOTO: Elena Valeriánová
Místo, kam se ráda vracím - LES
23. 5. 2021Dovolte mi, abych vás pozvala zcela netradičně do lesa. Do lesa tajemného, do lesa pro někoho i nebezpečného či hrůzostrašného. Ač je to k nevíře, jsou lidé, kteří do lesa neradi, děsí je zvěř, brouci a všelijaká lesní havěť.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
23.5.2021 16:01
Milá Elen děkuji za hezký článek i fotečky. I já mám les nejraději a chodím do něj často - na procházky, na houby, nebo sbírám borůvky, maliny, ostružiny. A také moc věřím, že chladnější jaro a vláha všem lesům hodně pomůže a bude pro ně tou nejlepší ozdravovnou, kdy naberou velikou sílu k dalšímu životu*
Soňa Prachfeldová
23.5.2021 15:49
Krásné zachycení živé přírody s ptáčky a srnkou. Jen škoda těch škod , co nadělají cizopasníci i člověk. Ano mám tu přírodu s výsadbou převážně listnáčů, za lesem také musím kousek dá, ale je to co by dup.
Marie Seitlová
23.5.2021 15:14
To je moje první ranní procházka a ty jsi mě upozornila na tu krásu. Díky.
Hana Práglová
23.5.2021 14:02
Elen, děkuji. Ano. I já mám svůj les. Již od raného dětství. Ale není za rohem. Musím hodinu vlakem, pak busem a ještě skoro půl hodiny pěšky, než se dostanu k jeho kraji. Miluji ho, i když je nyní vinou kůrovce i strojů značně zdevastovaný. Je daleko, ale " je můj"
Dana Puchalská
23.5.2021 13:49
Elen,to je opět pro mně, která žije v městě kouzelná galerie ... Když občas jedeme tam,kde jsem celé dětství chodila do hlubokých lesů,je mi taky smutno. Pahýly,snad metr vysoké pařezy a les který je jako vyschlá poušť...Co Ti mám víc psát. Ale abych neuváděla jen samá negativa - viděla jsem dokonce i nově vysázené doubky,buky ,borovice i občas nějakou tu jedličku. Snad se ujmou.
Alena Tollarová
23.5.2021 12:43
"Svých" lesů mám několik, bohužel žádný tak blízko, abych si tam mohla jen tak dojít. Je pravda, že lesy mizí doslova před očima a pokaždé najdu kus vykácený a složený na hromadě. Doufám, že aspoň letos v chladném jaru se kůrovec nebude činit, jak si zvykl a trošku se situace uklidní. Lesní ticho a našlapování na mech mi vždycky spolehlivě zvednou náladu.
Naděžda Špásová
23.5.2021 11:57
Eli, tak to je krásný, není k tomu co dodat. Fotky jsou jako vždy super. Raní ptáče, dál skáče. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA