Vzory kolem nás
Ilustrační foto: Pixabay

Vzory kolem nás

2. 6. 2021

Každý z nás, kdo má děti, vzpomíná na jejich první zkomolená slůvka. U nás v rodině se traduje, že můj bratr coby capart si oblékal nuakaky, tedy rukavice. Moje dcera k lyžím potřebovala hůle a po ulici běhali pesi.

Můj příběh společnost životní styl
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děti jsou upřímné a velmi učenlivé. Směji se když čtyřletý vnuk dává povely pejskům, jen to komolí a psi shovívavě poslouchají.
Oldřich Čepelka
Krásně napsáno. Osvěžilo.
Marie 00000
Ty dětské přebrepty jsou krásné : "okomimitá, okomimitá" - já vůbec nevěděla, co to je. Pak jsem zjistila, že jde o lokomotivu :) :) :)
Jana Hošková
Krásné ! I já mám zapsáno dost velké množství toho, co vyplodila má vnoučata. Když jsem se třeba ptala jedné z mých prostořekých vnuček, jak na cosi přišla, tak jsem obdržela odpověď, že to ona pšece né, to její mozek !
Alena Velková
Martine, to se vám povedlo... děti jsou dokonalý, jen s vnoučatama si to víc vychutnáme :-)
Martin Vrba
Jo – děti jsou jen naše kopie a některé jsou už mazanější, než my a dokonce více, než naše jinak hodné jejich babičky. Babička: „A po kom jsi Adélko tak chytrá, po tátovi (její syn) nebo po mamince (snacha):“ Adélka (4): „Po nikom babičko, to jsem se já sama tak „NACHYTRALA.“ To slovo „NACHYTRAT“ už od té doby patří trvale k našemu rodinnému pokladu i se závazkem, že už takové sugestivní otázky se dětem v našem rodu nebudou nikdy dávat. :) Nejvíce zjistíte, jak vás vaše děti poslouchají, když si myslíte, že jsou zabráni do hry, když si jdou od vás vyzvednout do kasičky za sprosté slovo 5 Kčs. A že už jsou na tom s humorem na správné cestě jsem poznal u naší vnučky (12): „Dědo, potřebovala bych koupit dárek k narozeninám kamarádce, nemohl by jsi říct několik sprostých slov babičce tak asi za 50 Kčs, ona mi určitě taky pak něco přidá?“ a chrastila kovovou kasičkou..Bez nadávek jsem jí dal za tu vtipnou prosbu celou stokorunu, aby věděla, že humor má větší cenu, než sprosťárna. :)
Alena Velková
Naprosto dokonalý závěr!!!... a máte ve všem pravdu...děti nás nasávají jak houby, když se člověk zapomene, tak se mu to hned vrátí :-) např. v autě na křižovatce: Tak jeď ty magore...i když nevyslovují dobře, tak sprostá slova vysloví na veřejnosti vždy jasně a srozumitelně a dostatečně nahlas... Televize má taky velký vliv, proto pouštím svým holandským vnoučatům, když jsou u mě na hlídání, výhradně české klasické pohádky, žádné žbluňk a kuňk...a můžete mi věřit, že je to strašně baví a vždy se naučí nějakou užitečnou českou větu...ta poslední byla: Už se práší za kočárem z Pojďte pane, budeme si hrát :-) a to říkají teď všude.
Růžena Kuželková
Oč krásnější byly "přebrepty" našich dětí,nezatíženými dnešními kreslenými filmy. Můj syn se dožadoval od dědy - ozabáče(správně pohrabáč) - a přišla paní isponožka(listonoška),nó není to krásné a traduje se to už 50 let.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%