VIDEOSERIÁL: Jak se nenechat podvést od "šmejda" na telefonu
Ilustrační foto: Ingimage

VIDEOSERIÁL: Jak se nenechat podvést od "šmejda" na telefonu

18. 6. 2021

Šmejdi stále okrádají seniory. Od triků s předraženými hrnci či zájezdy však přešli k sofistikovanějším metodám, jak vytáhnout z kapes důvěřivých starších lidí peníze. V poslední době se zaměřují hlavně na platební karty.

peníze šmejdi
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Výborný počin, snad zachrání úspory aspoň několika jedincům. Ale určitě se video nedostane k těm nejzranitelnějším, k nejstarším seniorům, kteří budou přesvědčeni, že jim opravdu volá banka. Dávno pryč je doba, kdy zlodějíčci ukradli jednu slepici nebo peněženku s dvěma stovkami. A zatímco senior se naučí jakž takž zacházet s platební kartou, dnešní chytří zloději jsou mnohem rafinovanější a během několika minut jsou celoživotní úspory ze seniorského účtu fuč.
Dana Hošková
Na otázku "Máte chvíli času?" zásadně odpovídám "Nemám" a pokládám sluchátko. Případně se zeptám: "Odkud máte moje číslo?" Následuje blekotání, že číslo vygeneroval počítač. Zajímavé, že i se jménem. Mimochodem také nechápu, že po tolika varováních se stále ještě najdou lidé, co naletí.
Kateřina Baziková
Snažím se nikdy neříkat ano třeba na otázku "slyšíme se?", odpovídám vždy "slyšíme". "Mluvím s pí K.B.?" "Mluvíte."
Daniela Řeřichová
Nechápu, jak může někdo takhle naletět a neznámému číslu poskytnout svá data.
Martin Vrba
Tak já žádné levné nabídky na cokoli nikdy po telefonu nepřijímám a tak jsem si už nevyzvedl nejméně 50 milionových výher století. Vždy na podobné hlášky odpovídám: „Tak to je pěkné, daruji to chudým lidem, předejte jim to mým jménem“, ale ti chudí nemají ani kousek slušnosti, aby mi pak zavolali a poděkovali. :)
Věra Ježková
Dobrej oblbovák. Nedivím se, že tomu někdo uvěřil.
Antonín Nebuželský
Děkuji za scénku. I když to vypadá trochu nepravděpodobně, může být. Tak hlavně, ať si to lidi poslechnou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%