Ilustrační foto: Ingimage
VIDEOSERIÁL: Jak se nenechat podvést od "šmejda" na telefonu
18. 6. 2021Šmejdi stále okrádají seniory. Od triků s předraženými hrnci či zájezdy však přešli k sofistikovanějším metodám, jak vytáhnout z kapes důvěřivých starších lidí peníze. V poslední době se zaměřují hlavně na platební karty.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
18.6.2021 16:47
Výborný počin, snad zachrání úspory aspoň několika jedincům. Ale určitě se video nedostane k těm nejzranitelnějším, k nejstarším seniorům, kteří budou přesvědčeni, že jim opravdu volá banka. Dávno pryč je doba, kdy zlodějíčci ukradli jednu slepici nebo peněženku s dvěma stovkami. A zatímco senior se naučí jakž takž zacházet s platební kartou, dnešní chytří zloději jsou mnohem rafinovanější a během několika minut jsou celoživotní úspory ze seniorského účtu fuč.
Dana Hošková
18.6.2021 13:30
Na otázku "Máte chvíli času?" zásadně odpovídám "Nemám" a pokládám sluchátko. Případně se zeptám: "Odkud máte moje číslo?" Následuje blekotání, že číslo vygeneroval počítač. Zajímavé, že i se jménem. Mimochodem také nechápu, že po tolika varováních se stále ještě najdou lidé, co naletí.
Kateřina Baziková
18.6.2021 11:52
Snažím se nikdy neříkat ano třeba na otázku "slyšíme se?", odpovídám vždy "slyšíme". "Mluvím s pí K.B.?" "Mluvíte."
Daniela Řeřichová
18.6.2021 11:32
Nechápu, jak může někdo takhle naletět a neznámému číslu poskytnout svá data.
Martin Vrba
18.6.2021 11:12
Tak já žádné levné nabídky na cokoli nikdy po telefonu nepřijímám a tak jsem si už nevyzvedl nejméně 50 milionových výher století. Vždy na podobné hlášky odpovídám: „Tak to je pěkné, daruji to chudým lidem, předejte jim to mým jménem“, ale ti chudí nemají ani kousek slušnosti, aby mi pak zavolali a poděkovali. :)
Antonín Nebuželský
18.6.2021 08:41
Děkuji za scénku. I když to vypadá trochu nepravděpodobně, může být. Tak hlavně, ať si to lidi poslechnou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA