Marie Rottrová odehraje v létě jediný koncert v Čechách na festivalu Brod 1995
Zpěvačka Marie Rottrová. FOTO: Lenka Hatašová

Marie Rottrová odehraje v létě jediný koncert v Čechách na festivalu Brod 1995

8. 8. 2021

Lady soul Marie Rottrová, která letos slaví osmdesátku, přijede potěšit své fanoušky na multižánrový festival Brod 1995. Koncert 21. srpna na festivalu v Českém Brodě je jejím jediným vystoupením v Čechách v letošním létě.

V doprovodu kapely Bigband Septet Plus Orchestra se mohou návštěvníci těšit na nestárnoucí hity Řeka lásky, Večerem zhýčkaná, Kůň bílý, Měli jsme se potkat dřív a celou řadu dalších. „Do Českého Brodu se strašně těším! Ráda zpívám venku, takže festivaly mám ráda, je to spontánnější než koncerty v sálech. Je léto a lidi se chtějí bavit,“ říká Marie Rottrová a dodává: „navíc to bude teprve mé druhé vystoupení v tomto roce a přijedu si ho užít.“

Marie Rottrová je takřka šedesát let jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby. Její nezaměnitelný hlas a projev, ve kterém se snoubí energie s citem a sex-appeal s noblesou, vyrostl na soulu (jejím vzorem byla Aretha Franklin). Jeho feeling dokázala originálním způsobem vnést i do popového repertoáru, jehož kvalita vždy čněla vysoko nad průměrem jinak šedých 70. a 80. let. I další písně jako Markétka, Lásko, To mám tak ráda a desítky dalších umí dodnes zaujmout posluchače, stejně jako jejich stále energická a šarmantní interpretka.

Vystoupení na festivalu Brod 1995 se mělo uskutečnit již v loňském roce, ale stejně jako u ostatních hudebníků covid změnil plány i Marie Rottrové. „Přestávka v koncertování byla dlouhá a nepříjemná a já doufám, že se to všechno bude lepšit.  Jsem moc ráda, že festival nebyl po loňském létě zrušený, těšila jsem se na něj,“ dodává Marie Rottrová.  „Marie Rottrové si nesmírně vážíme a je nám ctí, že pozvání na náš festival přijala. Její hudba ovlivnila několik generací, její písně byly vždy mezi tím nejlepším, co česky zpívaný pop přinášel a její eLPíčka mám dodnes vedle Pavla Bobka, Johnnyho Cashe a Rolling Stones a rád je oprašuji,” říká Petr Fořt, pořadatel festivalu Brod 1995, jehož dramaturgie je každoročně rozkročena mezi nejrůznějšími žánry a otevřená všem generacím. 

Vedle Marie Rottrové se mohou návštěvníci těšit na legendární Tři sestry v čele s nezaměnitelným frontmanem Lou Fanánkem Hagenem, esenciální český hiphop v podání PSH neboli Penerů strýčka Homeboye či Vypsanou fiXu, která sice pochází ze „San Piega“, ale kořeny má hluboce vrostlé v Českém Brodě. Do Brodu se přižene i se svou crew Kapitán Demo. Žánrovou pestrost podtrhnou energičtí United Flavour v čele s charismatickou španělskou frontmankou Carmen. Nabitý jednodenní festival nabídne i sety špičky klubové scény Cocotte Minute, originálního písničkáře Pekaře, blues-rockových Krausberry či indie rockových Mala Ruckus.

brod.png

koncert kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Marii Rottrovou mám moc ráda, má nádherné písně, sympatické vystupování, je to legenda v tom nejlepším slova smyslu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%