Úvodní foto: autorka
Jazykový koutek 5
8. 8. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
16.8.2021 15:54
Vůbec jsem neměla tušení o psaní bez mezer za symbolem např. 5% ocet. Považovala jsem za chybu, když tam v takovém případě někdo mezeru neudělal. Musím si to zapamatovat a užívat správně. (8% ocet již zdražili zase o 8 %). Tento příklad si musím pamatovat, i kdyby nezdražovali. Věro, díky za vysvětlení rozdílu.
Jana Kollinová
11.8.2021 14:27
Líbí se mi Věřin výběr nejčastějších chyb v tom kterém textu. Dělám poslední dobou tolik gramatických chyb, že si netroufnu zveřejnit své glosy nebo úvahy na i60, ale nevzdávám se, učím se. Právě řeším Věrčinu nabídku: "půl procenta = 0,5 % (zvlášť) x půlprocentní = 0,5% (dohromady) a podvědomě řeším matematický výsledek. Je to 0,25 % nebo 0,25% nebo je to jinak?
Věra Ježková
11.8.2021 08:39
Děkuji vám ještě jednou. Marcelo, pokračování číslovek jsem neměla v plánu, ale můžu to změnit. Teď ale budou slovesa. Příprava mi zabere nějaký čas. :-)
Marcela Pivcová
10.8.2021 17:16
Doufám, Věro, že budou ještě číslovky pokračovat. Zvláště z těch složených dělají někdy lidé při skloňování /i profesionální moderátoři, zpravodajové a řečníci vůbec/ neskutečné zkomoleniny. Myslím, že bych si je i já mohla trochu zopakovat.
Věra Ježková
8.8.2021 21:25
Děkuji vám. Paní Lišková, věděla jsem, že jste se uklepla. Paní Řezáčová, máte za jedna. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA