FOTO: Miloslava Richterová
Letní mňamka z červené řepy
12. 8. 2021Kdo má rád tuto zeleninu, může si právě teď zpestřit jídelníček. Řepa je nyní čerstvá, pěkně šťavnatá a našemu zdraví v přiměřené míře velmi prospívá
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
12.8.2021 15:32
Červenou řepu mám ráda, některé z receptů neznám. Určitě vyzkouším :-)
Zuzana Pivcová
12.8.2021 15:19
Já popravdě jak kdy, někdy mám na ni chuť, někdy je pro mě málo "pikantní". Určitě si ale občas dám vegetariánský chlebíček s nastrouhanou červenou řepou. Také miluji boršč. A někdejší kolegyně z archivu mi přinesla řepu pečenou v alobalu, ta byla moc dobrá.
Miloslava Richterová
12.8.2021 13:49
Přesně tak, syrová, souhlasím s vámi. Saláty na různé způsoby děláme, děti na těch, jak píše p. Seitlová, vyrostly. Dalších možností je mnoho, baví mě si vymýšlet kombinace a tepelně upravená je i více stravitelnější. Jinak taky peču s něčím v troubě, ale zjistila jsem, že mladou řepu lze v pohodě uvařit a je to rychlejší.
Marie Seitlová
12.8.2021 11:40
Zajímavé recepty, řepu mám ráda. Přidám také jeden recept na salát- řepa syrová + mrkev + citr. šťáva a med. Je to obdoba mrkvového salátu, může se přidat i trošku ananasu kompotovaného.
Vladislava Dejmková
12.8.2021 11:13
Řepu nepoužívám moc často, děkuji za inspiraci. Když už, tak ji peču v alobalu v troubě, nejlépe společně s něčím jiným k pečení, aby byla trouba využitá. Stačí řepu uvařit? To se mi zdá jednodušší.
Helenka Vambleki
12.8.2021 11:04
Dobré recepty, ale vždy je tu řepa tepelně upravená. Už jsem kdysi u podobného článku napsala, jak nejlépe konzumovat řepu neznehodnocenou vařením, pečením. Zkuste syrovou a i na ní si velice pochutnáte. Syrovou řepu nastrouhejte na jemném struhadle a použijte na slano nebo na sladko. Na slano jako salát čistě řepový jen s jemně nakrájenou cibulí, sůl, ocet, či obohacený o další ingredience, ať zeleninu nebo sýr, jogurt, majolku a podobně. Na sladko přimícháme med a rozinky.
Margita Melegova
12.8.2021 10:08
Repu mam rada na hodne zpusobu, je pevnou soucasti naseho jidelnicku, manzela jsem ji naucila jist nejdrive s krenem jako prilohu k uzenemu masu, sterilovanou k obedu, pak uz nasledoval borsc, ruzovy salat s pohankou s omezenym mnozstvim brambor, do cuketoveho i klasickeho zeli jako cervene zeli a je soucasti dalsich ruznych salatu i pomazanek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA