Mgr. Ing. Bc. Rychlokvaška, MBA
26. 8. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Mesarčová
10.2.2022 14:19
Pane Berka, souhlasim, titul ani vysoka skola neni patent na rozum, myslim, ze jste clanek nepochopil...
Jindřich Berka
14.1.2022 09:01
Dobrý den,
když člověk vystuduje VŠ nezáleží přece vážená paní jestli má titul Mgr. nebo JUDr. Mgr. nebo PhDr. To podstatné je jaký je právník a jaký učitel. Znám mnoho dobrých právníků, kteří jsou pouze Mgr. a učitelů a platí to i opačně!!
Marie 00000
27.8.2021 07:27
Je to průšvih doby. Soukromé školy - to je továrna na peníze, jejich cílem není vzdělání žáků, ale zisk.
Soňa Prachfeldová
26.8.2021 20:16
Také myslím, že naše školství je na vysoké úrovni, bohužel některé soukromé školy mají poněkud jiná kritéria.
Jitka Hašková
26.8.2021 19:38
Mgr je i titul, který se získá i na soukromých vysokých školách. Tam když zaplatí, tak to udělá.
Na dvou jsem v důchodu učila, tak jsem viděla, jak to vypadá. Jsou i studenti, kteří opravdu se chtějí něco naučit, tak se naučí. Mám obdobnou zkušenost ze dvou soukromých vysokých škol. Šuškandou se člověk dozví, že se z jazyků nesmí vyhodit, na vysoké škole, kde se učí převážně turismus, nejsou jazyky klíčovými předměty. Může se student potrápit, že dostane trojku až na třetí pokus, ale vyhodit ne.
Hana Řezáčová
26.8.2021 19:05
Mgr. je titul, který získávají studenti univerzit. S titulem Mgr. končí studenti pedagogických, filozofických, přírodovědeckých atd. fakult, doktoráty si dělají později ... I student práv končí jako Mgr., doktorské studium, pokud chce získat titul JUDr., si může doplnit až následně ... S doktorským titulem končí pouze studenti lékařských fakult a také studenti vysoké školy veterinární ... Titul Mgr. Pepíčka z článku byl, jak se píše, získán na nějaké soukromé vysoké škole nevalné úrovně, kterých bohužel vyrostlo jak hub po dešti, studenti jsou tam většinou ti, co mají peníze, ne ti, co mají něco v hlavě, no, a pak z nich vycházejí takoví Pepíčci ... Je to škoda, pak to "hází špatné světlo" na celé vysoké školství ...
Daniela Řeřichová
26.8.2021 19:05
Mám ráda nadsázku a dokážu ji ocenit. Sběratel titulů Pepíček jako karikatura je fajn, ale naše školství, byť utrpělo různé ztráty, je stále na dobré úrovni. Zcela jistě potřebuje radikální reformu, a to nejen kvůli podivným titulům a různým skandálům, nicméně
výčet neetického způsobu dosažení vysokoškolského vzdělání v článku považuji za unfair.
Mnoho let spolupracuji s vysokými školami různých oborů a takto vykreslený obraz je z mého hlediska dehonestující. Samozřejmě existují výjimky, tak jako všude, ale já jsem ráda za naše erudované pedagogy a poctivé studenty.
Zuzana Pivcová
26.8.2021 16:08
Akademické vzdělání a titul pro mě není totéž. Současné sebevědomé rychlokvašky nemám ráda, ale osobní spokojenost s dosaženou úrovní jim přeji. Horší pro mě jsou lidé, kteří své jakékoliv pozice zneužívají a škodí druhým.
Jana Kollinová
26.8.2021 13:15
Po přečtení příspěvku nevím, kam autorka po zveřejnění několika příběhů chce akademická vzdělání zařadit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA