Fotoreportáž: Setkání v Hradci Králové
Foto: autorka

Fotoreportáž: Setkání v Hradci Králové

15. 9. 2021

Když se na íčku objevila zpráva o připravovaném setkání v Hradci Králové, hned jsem měla jasno. Pokud zdraví dovolí, pojedu. A jela jsem.

Poznávat historii i současnost města na soutoku Orlice a Labe přijela Dana z Pardubic s kamarádkou a s kamarádkou přijela i Alena z Roudnice. V deset hodin začalo putování bývalým královským městem. Vlaďka nás upozorňovala na významné stavby a přibližovala jejich historii. Poznávání nám zpestřila „bojovkou“. Hledaly jsme znak města. A to bylo radosti, když jsme lva s géčkem objevily.

Prvním cílem bylo historické centrum města /Velké náměstí/ a výstup na Bílou věž. Lituji, že jsem neviděla město z výšky 72 metrů a musela oželet pohled na vrcholy Krkonoš a Orlických hor. Ale výstup / 226 schodů/ bych nezvládla. Dalším bodem programu byl oběd. Na náměstí je restaurací jako máku, ale my zoufale hledaly tu nejvhodnější. Teprve v páté jsme zakotvily. Po obědě se rozloučily holky z Pardubic a ve čtyřech jsme pokračovaly v poznávání města. Z náměstí jsme sestoupily na Jižní terasy /označované jako terasy Jana Otčenáška/, přes Jiráskovy sady došly k soutoku Orlice a Labe a obdivovaly stavbu vodní elektrárny Hučák. A posledním bodem programu bylo krátké posezení při kávičce.

Velký dík patří Vlaďce za přípravu zdařilé akce, skvělé průvodcování a velkou trpělivost. Tu totiž potřebovala, když Alena a já jsme cvakaly a cvakaly.

Z výletu do Hradce Králové jsem připravila fotoreportáž. Zvu vás na krátkou procházku a snad se mnou budete souhlasit, že jsme prožily krásný letní den v režii sympatické íčkařky Vlaďky..   

cestování Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Omlouvám se za zdvojení. Nevím, proč se mi to občas stává. A ještě jsem si vzpomněla, že jsem byla v hradci ve velmi zajímavém Akváriu.
Jana Šenbergerová
Krásná reportáž! Z Hradce znám jen vlakové a autobusové nádraží, v jejich blízkosti bývala kdysi prodejna, kam jsem chodila na zlomkovou čokoládu na váhu. Z nápisu se mi povedlo rozluštit jen: "Milujte pravdu ..., nebť pravda přemaha." Nepovedlo se mi to nikde najít. :-)
Jana Šenbergerová
Krásná reportáž! Z Hradce znám jen vlakové a autobusové nádraží, v jejich blízkosti bývala kdysi prodejna, kam jsem chodila na zlomkovou čokoládu na váhu. Z nápisu se mi povedlo rozluštit jen: "Milujte pravdu ..., nebť pravda přemaha." Nepovedlo se mi to nikde najít. :-)
Naděžda Špásová
HK je moc hezké město, ale nikdy jsem tam nebyla, jen jsme jím projížděli. :-)
Dana Puchalská
Aničko, perfektně zpracovaná reportáž o vydařeném výletě do HK. Děkuju za ní. A fotky ? Krása sama a ještě parádní popisky u nich.
Jaroslava Handlová
Ráda jsem se znovu prošla prostřednictvím Tvých fotek po krásném Hradci Králové. Vzpomínám na podobnou loňskou akci v HK, která se také díky Vlaďce povedla báječně.
Dana Hošková
Fotky jsou opravdu krásné. Stejně tak byl co do počasí krásný den a vydařené naše setkání. pokud by byl zájem, pozvala bych vás na jaře do Pardubic. Snad tam ještě bude stát Zelená brána a nikoliv bílá věž jako v sousedním Hradci. Naší kamenné dominantě totiž hrozí bílá fasáda. Rozhodne referendum.
Marie Měchurová
Prima setkání v krásném městě. My jsme ten den Hradcem projížděli do Krkonoš. Tak třeba příště to vyjde. Moc hezké fotky.
Alena Vávrová
I když Hradec docela znám a odjakživa ho mám moc ráda, tak toto nahlédnutí bylo pro mne moc osvěžující. Například do Katedrály mi nebylo dosud dopřáno nahlédnout. Kdybych bývala jela (jakože nelze býti na dvou místech současně), tak bychom těm na Bílé věži zamávaly, Aničko, spolu. Já tam už sice kdysi byla, ale podruhé bych tam už nemohla, tam jsem bohužel zjistila, že trpím fóbií z takového prostoru. Měly jste moc krásný výlet.
Zuzana Pivcová
To musel být pěkný den, i ta bojová hra, je vidět, že nemusí být jen pro děti. Potěšila jsi mě i fotkami, Aničko, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden

V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.