Pečená dýně s jablky a dýňová polévka - Letní mňamka
Foto: autorka

Pečená dýně s jablky a dýňová polévka - Letní mňamka

17. 9. 2021

Na přípravu potřebujeme:

1 dýni hokkaido

4 červená jablka Gala

2 cibule

5 stroužků česneku

oregano

rozmarýn

olivový olej

sůl

pepř

chilli

1 kostička zeleninového bujonu bez glutamátu

sušené houby

Postup: 

Dýni se slupkou, ale zbavenou semínek, jablka a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy, kde je promícháme s prolisovaným česnekem, kořením a olivovým olejem. Vše rozložíme na plech s pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme cca 30 minut. Během pečení občas promícháme. Upečené dosolíme podle chuti a konzumujeme jako přílohu k masu nebo samotné k vínu. Ale můžeme i pokračovat a vše přesypat do hrnce s cca 2 litry vody. Přidáme kostičku zeleninového bujonu bez glutamátu. Chvilku povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do hotové polévky můžeme přidat předem povařené houby.

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Pěstujeme dýni hokkaido. Nejraději máme polévku. Já mám svůj recept. V malém množství vody s kouskem masoxu povařím dýni, pak pomixuji. Zvlášť uvařím kořenovou zeleninu s cibulí. Zahustím pyré z dýně. Osolím, dochutím muškátovým květem. Místo smetany dávám asi 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc. Variantu s jablky neznám ale vyzkouším. Díky.
Alena Vávrová
Dýni hokkaido miluji na všechny způsoby.
Eliška Murasová
Vypadá to naprosto skvělá mňamka. Polévku dělám také jednodušeji, ale z jablky zkusím někdy zapéct. Díky!
Marie Měchurová
Zrovna dnes jsme měli také dýňovou polévku. Dělám ji trošku jinak - na kostičky nakrájím dýni a mrkev, nechám osmažit na cibulce, povařím s vodou nebo s vývarem a rozmixuji. K tomu opečené krutony a lžičku kysané smetany. Těch způsobů na přípravu je víc, ale chutnají všechny. Zkusím ten Váš první recept, určitě si pochutnáme. Děkuju.
Martina Růžičková
Lákavé fotky i recept!
Jana Šenbergerová
Omlouvám se, nechala jsem se unést polévkou, ale to se tohoto vašeho receptu netýká. Také při zapékání používám více surovin a různých druhů koření.
Jana Šenbergerová
Na dýni hokkaido nedáme dopustit. Kdykoliv máme možnost, vaříme ji na různé způsoby. Polévku dělám velmi jednoduchou, maximálně pět ingrediencí mi stačí k uvaření výborné krémové. Ta vaše je nepochybně také moc dobrá, ale pro mě příliš "přeexponovaná". Pečená také nemá chybu a kombinovat se dá s kdečím.
Zuzana Pivcová
Dýňovou polévku mám moc ráda, i když je jednodušší než ta Vaše nabízená. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%