Jazykový koutek 12
Úvodní foto: autorka

Jazykový koutek 12

26. 9. 2021
Český jazyk
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Já Věrko píši čárky tam, kde se mi asi "líbí". Kdybych musela přemýšlet jestli jsou na správném místě, asi bych nenapsala vůbec nic. Pro lidi v tomto směru kované, musí být moje výtvory asi za vlasy tahající. V čem jsem si snad jistá je používání písmen - i/y a výrazu - mne/mě. " Starého psa novým kouskům nenaučíš" :)))). Takže nad Tvými příspěvky moc nepřemýšlím, ale přesto si myslím, že je mnozí vítají. Jen tak dál.
Věra Ježková
Děkuji. Tady jsem nevěděla, že čárka se nepíše u modálních částic. Jitko, to chápu. Zuzko, přeji ti příjemné týnské večery. :-)
Jan Zelenka
Jo, interpunkce, moje oblíbené téma. Sama víš, jak v tom plavu. V tvých Koutcích je vše alespoň jednoduše řečeno, že nemusím složitě lovit na webu.
Naděžda Špásová
Tak tohle bych taky celkem zvládla, ale chybička se klidně může vloudit. :-)
Jitka Hašková
Díky Věro, čárky, to je složitá věc. Píši podle pocitu, většinou méně, angličtina mě odnaučila psát čárky.
Irena Mertová
U čárek jsem často nejistá, většinou se řídím pocity a tím, zda ji slyším, když si větu pro sebe řeknu.
Zuzana Pivcová
Díky, Věrko, tak tady mám mezery. Ne v "a", ale v "nebo". Pak také v těch ustálených spojeních typu "ber kde ber", tak tam bych čárku určitě vrazila. Také překvapeně hledím na ty tzv. modální částice, např. škoda že nepřišel. Rovněž bych napsala čárku, inspirována spojkou že. Prima, aspoň tu mám studium pro týnské večery. :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%