Foto: autorka
Když je věk výhodou
26. 10. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
29.10.2021 11:50
Tak jsem se při pátku od srdce zasmála. Čím starší jsem, tím víc jsem na světě radši. Už nemám pocit, že musím být všude a že mi někde něco uteče. Nemám potřebu něco sobě i druhým dokazovat. Ani v soukromí,ani v práci. Za to, co dělám, se stydět rozhodně nemusím. Něco jsem dokázala,a nemám pocit, že musím s druhými soutěžit. Jsem spokojená s tím, co mám. Ale to jsem byla vždycky, i když jsem se uměla posouvat k vyšším metám. Beru život, jaký je, někdy je hůř,jindy zase obávané dopadne mnohem líp,než čekám. Jen s tím hafanem bych nesouhlasila, člověk kvůli zvířeti leccos musí, i když se mu nechce. Zvíře v péči může být problémem při nemocí, při hospitalizaci. Vzpomínám na výlet autobusem, kde došlo k ostřejší výměně názorů mezi majitelkou psa a ostatními. Ti odmítali jet se zvířetem, zatímco panička neviděla důvod psa nevzít, žila s ním totiž sama. Zajímavá situace dopadla tak, že pes byl se skřípěním zubů ostatními na palubě nakonec akceptován. Patrně i on potřeboval exkurzí a procházkou historickými místy rozšířit svoje obzory....
A tak bych si jakožto člověk, který doma zvíře nemá a nikdy neměl, dovolila zakončit úvahu nad článkem výrokem pana Horníčka. ŽIVOT ZAČÍNÁ, KDYŽ CHCÍPNE PES A DĚTI VYPADNOU Z DOMU....
Hana Rypáčková
27.10.2021 19:32
Aha, to jsi neměla. Tady mezi těmi správně aktivními diblíky kteří " jsou vidět" , je těch, kteří ve stáří nevidí nic tak pozitivního ještě dost. Ale tu káru si táhne každý sám, i když je obklopen rodinou a přáteli.
Hana Šimková
27.10.2021 10:12
Hani bála jsem , že mi někdo ublíží a tak jsem ho nechala vymazat. Ten nátlak na neočkované je čím dál tím horší.. Opravdu nevím, kam to povede.
Jindra Hubačová
27.10.2021 10:00
Nejsem zvyklá si nic namlouvat , takže se musím přiznat , že ve stáří opravdu žádnou výhodu nevidím. Raději bych byla , kdyby jsme s manželem byli mladší a hlavně zdraví. Zodpovědně prohlašuji , že bychom raději chodili i do práce, osobně jsem tam chodila ráda. Může to pro někoho znít pesimisticky , ale pro mne je to realita. Haničko , děkuji , článek se mi moc líbí, j e takový skutečný.
Hana Rypáčková
27.10.2021 08:48
Dobré je, že to bereš s humorem. Ale marně hledám tvůj článek o očkování ? Kde je?
Hana Šimková
26.10.2021 22:02
Doufám, že můj pohled negativní moc nebyl. Já mám spíš tendenci věci zlehčovat
Jan Zelenka
26.10.2021 21:55
Každý píše, tak, jak to vnímá. Stáří má obojí, výhody i nevýhody. Já chtěl, aby ten můj pohled nebyl moc negativní.
Hana Šimková
26.10.2021 19:15
Eleno to je vaše svobodné vyjádření. Já vím, že píši úplně jinak než pan Zelenka
Zuzana Pivcová
26.10.2021 19:13
Tvůj příspěvek přijímám, Hani, jako na jedné straně humorné, na druhé straně přece jen trošičku nostalgické vyjádření zralého člověka, který současný čas bere jako fakt a nenechá se jím převálcovat. Myslím, že my vrstevníci jsme na tom hodně podobně, jen to mnozí neumějí tak dobře shrnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA