Když je věk výhodou
Foto: autorka

Když je věk výhodou

26. 10. 2021
Můj příběh Podzimní soutěžení 2021
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Kopecká
Tak jsem se při pátku od srdce zasmála. Čím starší jsem, tím víc jsem na světě radši. Už nemám pocit, že musím být všude a že mi někde něco uteče. Nemám potřebu něco sobě i druhým dokazovat. Ani v soukromí,ani v práci. Za to, co dělám, se stydět rozhodně nemusím. Něco jsem dokázala,a nemám pocit, že musím s druhými soutěžit. Jsem spokojená s tím, co mám. Ale to jsem byla vždycky, i když jsem se uměla posouvat k vyšším metám. Beru život, jaký je, někdy je hůř,jindy zase obávané dopadne mnohem líp,než čekám. Jen s tím hafanem bych nesouhlasila, člověk kvůli zvířeti leccos musí, i když se mu nechce. Zvíře v péči může být problémem při nemocí, při hospitalizaci. Vzpomínám na výlet autobusem, kde došlo k ostřejší výměně názorů mezi majitelkou psa a ostatními. Ti odmítali jet se zvířetem, zatímco panička neviděla důvod psa nevzít, žila s ním totiž sama. Zajímavá situace dopadla tak, že pes byl se skřípěním zubů ostatními na palubě nakonec akceptován. Patrně i on potřeboval exkurzí a procházkou historickými místy rozšířit svoje obzory.... A tak bych si jakožto člověk, který doma zvíře nemá a nikdy neměl, dovolila zakončit úvahu nad článkem výrokem pana Horníčka. ŽIVOT ZAČÍNÁ, KDYŽ CHCÍPNE PES A DĚTI VYPADNOU Z DOMU....
Hana Rypáčková
Aha, to jsi neměla. Tady mezi těmi správně aktivními diblíky kteří " jsou vidět" , je těch, kteří ve stáří nevidí nic tak pozitivního ještě dost. Ale tu káru si táhne každý sám, i když je obklopen rodinou a přáteli.
Hana Šimková
Hani bála jsem , že mi někdo ublíží a tak jsem ho nechala vymazat. Ten nátlak na neočkované je čím dál tím horší.. Opravdu nevím, kam to povede.
Jindra Hubačová
Nejsem zvyklá si nic namlouvat , takže se musím přiznat , že ve stáří opravdu žádnou výhodu nevidím. Raději bych byla , kdyby jsme s manželem byli mladší a hlavně zdraví. Zodpovědně prohlašuji , že bychom raději chodili i do práce, osobně jsem tam chodila ráda. Může to pro někoho znít pesimisticky , ale pro mne je to realita. Haničko , děkuji , článek se mi moc líbí, j e takový skutečný.
Hana Rypáčková
Dobré je, že to bereš s humorem. Ale marně hledám tvůj článek o očkování ? Kde je?
Hana Šimková
Doufám, že můj pohled negativní moc nebyl. Já mám spíš tendenci věci zlehčovat
Jan Zelenka
Každý píše, tak, jak to vnímá. Stáří má obojí, výhody i nevýhody. Já chtěl, aby ten můj pohled nebyl moc negativní.
Hana Šimková
Eleno to je vaše svobodné vyjádření. Já vím, že píši úplně jinak než pan Zelenka
Zuzana Pivcová
Tvůj příspěvek přijímám, Hani, jako na jedné straně humorné, na druhé straně přece jen trošičku nostalgické vyjádření zralého člověka, který současný čas bere jako fakt a nenechá se jím převálcovat. Myslím, že my vrstevníci jsme na tom hodně podobně, jen to mnozí neumějí tak dobře shrnout.
Elena Valeriánová
Přiznám se, že vyjádření pana Zelenky je mi bližší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%