Místo nové sedačky výlet. Šedesátníci dávají přednost zážitkům před věcmi
Výlet Íčkařů na Skalce. FOTO: Jan Raška

Místo nové sedačky výlet. Šedesátníci dávají přednost zážitkům před věcmi

8. 11. 2021

Kdyby se měli rozhodnout, jestli si koupí nový nábytek nebo pojedou na poznávací zájezd, zvolí druhou variantu. Místo hmotných dárků si raději přejí zajímavý vzdělávací kurz nebo předplatné do divadla. Lidé si ve vyšším věku čím dál více váží toho, co prožijí, než toho, co nahromadí.

aktivní senioři životní styl
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladimír Masák
Vysvětlení je jednoduché. Když byli mladí, nesměli či nemohli cestovat. Je mi hodně a pokud mohu vynahrazuji si
Granda Nekonata
Tak to je vážně zajímavý výzkum! Ano, jsme šťastná generace, jen si to musíme sami uvědomit a... dovolit. Naši rodiče to štěstí neměli, naše děti to mají teď hodně těžké. Já si vždy řeknu: co bych měla? A co bych chtěla? Dřív bych volila podle toho, co mám a musím. Teď si toho "musím" snažím připouštět co nejméně. A o to víc si dovolím přemýšlet o tom, co skutečně chci já. A když to jen trochu jde, tak to realizuji.
Alena Tollarová
Všechny věci, které potřebuji, mám a nemám v úmyslu je měnit. Zážitky mi nikdo nevezme ...
Miloslava Richterová
Super M Vrba :-))))
Lenka Kočandrlová
Když jsme byli mladí,chtěli jsme cestovat a poznávat svět.Nevadilo nepohodlí,skoro nic člověk nepotřeboval - bydlelo se u rodičů...Ale: nešlo to,mohlo se jen někam,neměli jsme dost peněz.Dnes mne neláká strávit celý den v busu na sedadle a někam jet přes půl světa,pak ležet na cizí posteli buď moc měkké nebo zase tvrdé ,a snášet všelijaká nepohodlí.Jaké komedie jsou s létáním.jaké komedie nyní kvůli covidu....To raději procházím lesem,loukami,kochám se přírodou a jsem doma,ve své posteli,u svého stolu,dám si k jídlu na co mám zrovna hlad.Hmotné věci jako je nějaká sedačka: to je k smíchu - stačí ten nábytek a pod.,co mám a jsem na něj zvyklá. V této době je trendem stále "změna".jen je třeba si přiznat,že každá změna není k lepšímu ! a s tím mnoho lidí nepočítá.
Alena Švancarová
Za mlada bychom chtěli obojí.Zážitky i sedačku.V našich letech nemusíme mít novou sedačku,stará bohatě stačí.Radši si zaplatím pěknou dovolenou.Protože kdoví jak ještě dlouho.....
Marie Měchurová
Elišku držím já a je mi po ní smutno.
Libuše Křapová
Taky radši výlet než novou sedačku :-)
Hana Rypáčková
Souhlasím. Krásná fotka, chtěla bych ji na plochu PC. A kdo drží Elišku? A naplánujem něco na červen?
Marie Seitlová
S článkem souhlasím, mám raději zážitky. A akce na fotkách byly úžasné. Ráda jsem si znovu zavzpomínala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%