Ilustrační foto: Pixabay
Se šípkovou...
16. 11. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
18.11.2021 15:13
To jste hrdinka...Já to dělala jen jednou z mladické nerozvážnosti a slibuju, že už to víckrát neudělám :-)
Jana Jurečková
18.11.2021 14:24
Mám doma nasbírané šípky, usušené v sušičce. Taky jsem pátrala po receptu na šípkovou omáčku. Našla jsem. Byla uvařena ze šípkové marmelády. Dá se připravit i ze šípků, ale na to prostě nemám trpělivost.
Jana Šenbergerová
16.11.2021 19:58
Jednou jsme se vypravily s kamarádkou na šípky, našla někde skvělý recept na šípkovou marmeládu. Nikdy více! Díky této zkušenosti jsem pochopila, proč je tak drahá. Máte můj obdiv. Natrhat brusinky a zavařit je, je přece jen o něco snadnější.
Soňa Prachfeldová
16.11.2021 19:48
To musela být piplačka. Také jsem natrhala šípky na čaj, ale jak dlouho jsem sušila. A ještě nevařila, asi se pojistím koupeným šípkovým čajem :-). A namrzlé , změklé jsou výborné přímo z keříků.
Martina Růžičková
16.11.2021 17:31
Při čtení se mi živě vybavil pocit z šípkových osinek za nehty, když jsem se pokoušela o jejich navlékání na drát! Nikdy jsem jejich zrníčka nedlabala na omáčku. Tu jsem před pár lety poprvé ochutnala přímo v restauraci v Kersku. Byla to veliká dobrota a kus kančího k tomu! :-)
Eliška Murasová
16.11.2021 17:12
Paní Marie, jste statečná, odstranit všechna ta semínka a vlákynka, to bych nedala. Výsledek byl určitě skvělý. Třeba jednou někde zkusím ... Omlouvám se za 3*, to ne já, to mobil.
Irena Mertová
16.11.2021 11:23
Máte můj obdiv. Za mlada jsem rodině vařila šípkový čaj z nasbíraných šípků. Bylo to pracné, navíc jsem nechávala šípky po odstranění zrníček do druhého dne vylouhovat ve vodě, protože jinak čaj neměl skoro žádnou chuť. Omáčku jsem nikdy nezkusila.
Vladislava Dejmková
16.11.2021 11:02
Tohle jsem udělala zatím jen jednou v životě. Ale třeba někdy...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA