Hůlky a hole
FOTO: autorka

Hůlky a hole

20. 11. 2021

Nevím přesně, který den se to stalo. Tehdy byla velká móda chození s hůlkami (nordicwalking). A hned doplňuji, že je báječné, že se tohle hýbání ujalo. Hůlky totiž prý odlehčí kolenům polovinu váhy, kterou kolena při chůzi nesou.

Šlapala jsem tehdy s hůlkami ostošest. Rázovala jsem, kde se dalo. A užívala jsem si, jak se mi lecjaký faldík při chůzi pomalu ale jistě ztrácí. 

Jenomže! Za pár měsíců už máte vše v okolí dokonale prochozené. Měníte sice trasu, ale v zásadě už víte, co uvidíte za každým rohem, který se před vámi objeví.

A tehdy se to stalo!

V rámci jarního výletu jsem se ocitla u plotu, za kterým byla hebká zelená louka, sem tam nějaké pískoviště a zvláštní zelený ostrůvek, na kterém trčela tyčka se žlutou vlaječkou. Rozhlédla jsem se. V dálce jsem uviděla přicházet pár ve středních letech (rozuměj 55+ a to navždy). Oblečený v zářivých tričkách. Na hlavách barevné kšiltovky. Před sebou každý z páru vezl kočárek. Tedy, něco jako kočárek. Vesele klábosili. Pak se zastavili, paní vytáhla z kočárku hůl, hezky se rozmáchla a bum. Z trávy se odlepil malý bílý míček, vyletěl do nebe a tam už asi zůstal. Protože ona vrátila hůl do kočárku a oba vesele pokračovali dál.

Stála jsem za plotem a připadala si jako malá holčička, která se dívá do výlohy hračkářství...

Uplynulo pár měsíců, blížily se Vánoce a já přemýšlela, jestli si do nového roku mám dát nějaké předsevzetí. Zničehonic se mi vybavilo, jak stojím na jaře za plotem golfového hřiště. A tichý hlásek někde úplně v nejhlubší hloubi zašeptal: "Není čas vyměnit hole?"

Nebylo to jen tak. Morduji ty nové hole už tři roky a jen pomalu se dostávám ke švihu, který jsem tehdy zahlédla za plotem. A bůhví, jestli se k němu vůbec dostanu. Přesto mě ta výměna přinesla spoustu radosti. Přírodu, pohyb, nové známé, uspokojení, když se zadaří. Zkrátka novou krev do žil. O potížích psát nebudu. Byla jich spousta, vždy nějak projdou.

A tak si spokojeně užívám to, co mě skutečně těší. Další výměnu holí neplánuji. Dokonce bych ji ráda co nejvíce odložila a dělám pro to, co mohu. Však víte, jak to myslím.

Musím už končit se psaním, je čas se obléknout a běžet. Kam? No přeci potrénovat! Naplnit dva kyblíky tím malým nesmyslem a zase trpělivě zkoušet, jestli to dnes bude lítat rovněji a o kousek dále...

golf Podzimní soutěžení 2021 sport
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Golf jsem nikdy nezkusila, ani jsem nikdy nesledovala jak se hraje a hůlky používám jen při chůzi. Jiné nepotřebuji........
Granda Nekonata
Děkuji za hezké komentáře. :-)
Daniela Řeřichová
Na golf slyším od přátel jenom chválu, sama jsem nezkusila, tak nevím. Držím palce, abyste i nadále měla ze svého koníčku radost.
Dana Hošková
Mně přinesl nové přátele právě nordic walking. Hůlky měnit nehodlám.
Jana Vargová
Držím palce, abyste vydržela. U nás doma se také kdysi golf řadil ke snobským aktivitám. Od té doby, kdy se tomuto sportu věnuje manžel, jsem v něm našla zalíbení i já. I když jen coby divák a příležitostný kedy (vozím "kočárek") :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%