Když se z nevěsty stane snacha, někdy se změní v potvoru
Ilustrační foto: Ingimage

Když se z nevěsty stane snacha, někdy se změní v potvoru

25. 11. 2021

Za nejčastější původce všeho zla v rodinách bývají označovány tchyně. Jenže v mnoha rodinách je situace taková, že jim snachy zdárně sekundují. Zpravidla je značně obtížné vystopovat, kdo má na neshodách či nenávisti mezi těmito dvěma pozicemi, větší podíl, ale je nesmysl považovat snachy za andílky.

psychika rodina
Hodnocení:
(4.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
12.39 :-) - ale máte vkus! to je fakt
Danka Rotyková
Byla jsem snachou a ještě nejsem tchýní. Moc ráda bych se dočkala jak snachy, tak i vnoučat, ale .... ne za každou cenu.
Granda Nekonata
Jsem tchýně. A byla jsem snacha. Takže: mladým nic nekomentuji, neradím, neorganizuji atd.
Granda Nekonata
12:34 souhlasím
Eva Kopecká
Neumím posoudit, jak kvalitní jsem byla snacha. Je fakt, že jsem doma i na zahradě udělala první poslední. Když to srovnám s dcerou i snachou. Na druhou stranu, kam jsem to dopracovala. K rozvodu. Takže snad život ženské není o tom, aby se pro rodinu uštvala. Což se mi téměř povedlo. Vnouče jsem si užila. Dcera mi ho ráda dávala, aby si oddychla. Mně děti babičky pravidelně nehlídaly. Tchýně si je brala, jak uznala ona. Když měla chuť a čas, hlídala. A to ať se mi to hodilo nebo ne. Ode mě se čekalo, že se v tu dobu budu věnovat domácnosti. Uvědomuji si, že bydlet sama je úžasné a ty roky po rozvodu si vysloveně užívám. Vnuka jsem hlídala často, nabyla ráda, mladí taky. Je to pryč, už je velký. Myslím, že staří příliš přikládají vztahům váhu. Mně je úplně jedno, kolikrát je vidím, ani nestojím o to, za každou cenu vědět, co dělají, kam jedou, abych se taky vecpala. A není to o tom, že bych je neměla ráda. Tcháni s námi všude chtěli, často k nám chodili, my k nim, byla jsem nešťastná, protože jsme měli nulový rodinný a partnerský život. Jsem sama doma spokojená, nikoho u sebe nedržím a ty děti se ke mně pořád táhnou. Bydlíme hodně blízko, takže hlavně holka sem zaskočí. Kolikrát řeknu, ty jsi tady zase? No a prostě o tom to je, nemontovat se nikomu do života a mít svůj vlastní. Já ho mám, i když jsem sama. Mám plno aktivit, už jsem musela ubrat, plno plánů i do důchodu, a ty svoje děti neřeším, když přijdou pro radu, většinou moje první je, že nevím, zda se poradily s partnery. Já za nimi taky neběhám, co si mám nebo nemám koupit atd. A bydlet bych s nimi nechtěla. I tak.... těch pár zdí mezi námi mi zajišťuje permanentní pohotovost,kdo kdy za mnou s čím přitáhne...
Josef Borecký
Kdyby tady byla taková co tchýně na obrázku ?... To je můj TYP ;)
Daniela Řeřichová
Vztahy se musí pěstovat, vždy jde o dobrou vůli na obou stranách. Syn si vzal o jedenáct let starší paní s dospívající dcerou, narodilo se jim společné dítě. Rozvedli se, ale my se dál se snachou stýkáme, respektujeme se.
Josef Borecký
No jo říkám jen, achtyženy...
Vlasta Ledlová
Omlouvám se, ale já bych v dnešní polarizované době raději četla článek o tom, jak spolu mohou dvě ženy vycházet a ne je škatulkovat na hodná x zlá a spekulovat o tom, kdo za to může.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%