Toulky zimní krajinou
Foto: autorka

Toulky zimní krajinou

14. 12. 2021

Pohled z okna to je krása, všude slunce září,

nazuji si teplé boty, jdu překonat stáří.

Na hlavu kulicha, pod bundu vestu,

musím se nabalit na delší cestu.

Zalovím v chladničce, k šunce kus sýra,

k zdolání Jizerek musí být síla.

Při jízdě v MHD procházím zkouškou,    

naštěstí všichni jsou chráněni rouškou.

Stačí půl hodiny a už jsem v cíli, 

mé kroky sněhovým královstvím pílí.

Svůj malý foťáček od oka nedám, 

na íčko ráda tu nádheru předám.

Chumelí se chumelí, vločka stíhá vločku a na střeše za komínem přeříz kocour kočku..

Zdraví vás velice, v cíli  zdravá a živá Bertice:)))

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Evo, kočičí verš znám ještě v daleko "nekorektnější" formě, od bývalého manžela. Jó, ti kocouři! :-)
Eva Mužíková
:)))) Kočičí "verš" vás přece nesmí pohoršit, vždyť mne za ta léta znáte. Prásknu, že je převzatý od kamarádky Nadi, která mi dělá občas konzultanta.
Daniela Řeřichová
Nádherné fotky, milé veršování, díky.
Irena Mertová
Evo, moc hezký článek a fotky :-)
Hana Polednová
Evi, moc hezky jsem se tebou potoulala. Sněhu si v Praze moc neužiju a tys mi ho nabídla i s hezkým veršováním přímo pod nos v teploučku domova. Díky, vždy máš co nabidnout.
Marie Seitlová
Evi krásně jsem se s tebou potoulala nádhernou zimní krajinou. Fotky krajiny úžasné, tak jako tvé veršování.
Věra Ježková
Evi, díky za krásné toulky. :-)
Naděžda Špásová
Evi, fotky jsou moc pěkný, veršovánky se taky povedly. Hlavně ta poslední, něco mi připomíná.
Granda Nekonata
:-) hezky vostrý :-)
Marie Novotná
Hezky jsi se měla, na pejsky si zapomněla ? Už je vidím na fotce , užila sis ,Bertice . Nám to hezky nafotila,o krásu se podělila. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?