FOTO: autorka
Můj zážitek
26. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
31.12.2021 13:36
Paní Ivano, přečetla jsem, to je přesně ono, tyhle výpravy za minulostí, tak ať se daří i nadále:-)
Miloslava Richterová
27.12.2021 17:46
To je moc dobře, bez těchto překlenovacích údajů hledání v matrikách těžko začít. Já jsem též děkovala své mamince, která mi přehled svých sourozenců, rodičů a jejich rodičů připravila a já to po její smrti našla. Dokončila jsem to, co ona začala.
Martina Růžičková
27.12.2021 17:26
Velice pracná a časově náročná záležitost! Obdivuji vaši trpělivost. Na rodokmen si netroufám, ale alespoň začínám zpracovávat pro vnučku přehled příbuzných, jejichž fotografie jsme dohledala a o nichž alespoň něco vím.
Miloslava Richterová
26.12.2021 18:24
Každá rodina je rozvětvená a bez práce nejsou koláče:-) Vycházím z toho, co najdu na netu. Základem jsou matriky, pak všechny další dostupné materiály. Hledám, kde se dá. Na matriční úřad někdy napíši, zajdu nebo zavolám, chodím i po hřbitovech, ale základem je internet. Je potřeba štěstí, aby se příslušné matriky a jiné knihy vůbec zachovaly.
Jana Šenbergerová
26.12.2021 17:26
Z vás by měla radost moje starší dcera. Už léta mě uhání o rodokmen aspoň k babičkám. Moji předkové žili v pohraničí a v archivech jsou těžko k dohledání. S manželovými to není o moc lepší. Obdivuji vaši trpělivost a cílevědomost. Ta mi v tomto případě naprosto chybí.
Anna Potůčková
26.12.2021 16:19
Zajímavý článek. ale toto by mě asi nebavilo už z toho důvodu, že naše rodina byla velmi rozvětvená a dalo by to spoustu práce
Naděžda Špásová
26.12.2021 16:18
Jste dobrá, na genealogii bych neměla trpělivost. Nevím, jestli bych chtěla všechno vědět o své rodině.
Granda Nekonata
26.12.2021 15:58
12.51 jj, dědeček byl v legiích a mě se podařilo získat z vojenského archivu záznamy o něm :-)
Soňa Prachfeldová
26.12.2021 15:45
Je to hodně zajímavé, neméně pracné. Naše teta take sestavovala rodokmen, nejací prapredkove6 jsou na Moravě a v Německu. Bohužel teta zemrela a prý to někde úředně ulozila a nevím kde. Děti neměla, ani sourozence, byla jsem její jediná příbuzná.
Jan Zelenka
26.12.2021 13:34
Moc zajímavá záliba. Také jsem dělal genealogický strom předků, dostal jsem se na konec 17. století, ale moc se to větvilo. Dokonce jsem tam objevil nějakou německou šlechtu. Ale nedal jsem tomu náležitou formu. Z čeho všeho čerpáte?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA