Ilustrační foto: Pexels
Vánoce bez kapra
23. 12. 2021Naše štědrovečerní večeře se nemůže obejít bez kapra s bramborovým salátem. Je to tak odjakživa, tedy od mých prvních vánoc až do těch zatím posledních. Jen jeden rok, když mi bylo sedm, musel za tradiční rybu narychlo zaskočit vepřový řízek. To bylo tak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
23.12.2021 20:52
Nás u stolu tolik nebylo, jen čtyři, ale byla pochopitelně klasika. Otec byl nešikovný a sestra líná, tak jsem u vaření asistoval já už jako dítě. Bohužel mi to zůstalo do dneška.
Hezká vzpomínka, pane Raško.
Alena Vávrová
23.12.2021 20:38
Tak to je parádní vzpomínka na vánoce bez kapra. Já jsem už letos myslela, že budu taky bez kapra, mám v mrazáku troje různé rybí filety. Ale půlka mraž. kapra nakonec přijela z Prahy. Tak všem milovníkům vánočních tradic přeji dobrou chuť , žádnou kůstku v krku a Šťastné a veselé!!
Margita Melegova
23.12.2021 20:26
Mam stesti Vanoce bez kapra jsem nezazila. Stastne a hlavne zdrave svatky vsem.
Alena Švancarová
23.12.2021 19:38
Vyjevené kapří oči, já jsem se zasmála.Co já jich zabila,protože jsem je prodávala,njkdy jsem se jim do očí nepodívala.A oni je měli VYJEVENÉ.
Anna Potůčková
23.12.2021 19:19
Tak u nás je všeho chut. Bramborový salát mají všichni, jinak se dělají kuřecí řízky, filé a kapr. A houbová polévka nesmí chybět. A také přeji Hezké Vánoce a rodinnou pohodu nejen u stromečku.
Lidmila Nejedlá
23.12.2021 18:51
Honzíku, u nás se říkalo, že kapr musí mít 2,5 až 3 kila. Byli jsme trochu skromnější. Hezká vzpomínka.
Jana Jurečková
23.12.2021 18:43
Hezký příběh. Děkuji. U nás doma musí být kapr a rybí polévka. Už zítra to propukne, tak šťastné a veselé Vánoce všem....
Hana Čadová
23.12.2021 18:30
U nás každoročně rybí polévka, kapr a br. salát. Jezdíme na chatu k MB a tam místní obyvatelé chodí do obchodu s kýblem pro vinné klobásy. Čtyřčlenná rodina 4 kg klobás.
Alena Tollarová
23.12.2021 18:21
Mně tedy kapr na vánočním stole vůbec nechybí, ale na nekonečné čekání, až dospělí kapřisko snědí a dojde aspoň na další chod, si pamatuji moc dobře. Jak já jsem byla letos v létě šťastná, když jsem lišku zahlédla a "ulovila" na kraji kukuřičného pole. Taková roztomilá zrzka ... :)
Daniela Řeřichová
23.12.2021 18:08
Půvabná historka, která vykouzlí úsměv na rtech. Letos asi přírodní lednice nebude, že? Ve většině rodin to tak bylo, že kapra kuchal hospodář. Osobně tyto rituály nemusím a na rybí polévku kupuji již naporcované filety.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA