Fotokoláž: autor
Klikatosti života (Po 56 letech)
27. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
28.12.2021 17:38
Jeden pán tady neumí ani pořádně číst a psát a tak ani nepochopil, jak jsem to myslel. Tedy pro něj polopatě. Já nemám nic proti filozofům, mám rád například Platona i Machiavelliho, ale ten můj příspěvek byl jen o tom, že se v běžném životě podle nich řídit nemůžeme, protože ani oni se tím v osobním životě mnohdy neřídili – nebo naopak ano a stálo je to pak i život. V tom je ten „podvod“, protože filozofovat o věcech lze vždy až ex post, ale v běžném životě to nelze – není na to čas a podmínky – moudra se musí totiž vysedět nebo ještě lépe - vyležet, ale životem se většinou běží a filozofující člověk před každým rozhodnutím by za svým životem „pokulhával“. :) Ona už i teta Kateřina působila směšně, když ke všemu připojila přísloví a pořekadlo, a to na věci blízké životu docela obyčejných lidí. Někteří lidé mají pocit, že budou ještě zajímavější, než ta teta Kateřina a přímo úchvatní, když půjdou tedy ještě o level výše a rozprostřou kolem sebe „intelektuálno“ za pomoci citace filozofů a budou předstírat, že se snaží podle nich i žít už od 20 po dnešek. Ale i teta Kateřina ví, že: „Když je něčeho moc, tak je toho příliš“ a pak to působí vyumělkovaně a směšně pro ty, kteří se hned nesloží do submisivní a obdivné polohy před někým, kdo na ně vyklopí: „sud kulatý rys tu pije“. :) :) :)
Hana Polednová
28.12.2021 13:37
Jedno, hezké "Klikatosti života". Máš ještě hodně let před sebou a přeji Ti, abys mohl už vzpomínat na samé hezké a příjemné věci.
Václav Soukup
28.12.2021 11:02
Jeden pán zde ve svých třech příspěvcích demonstruje zcela otevřeně svou neznalost filosofie a nemá rád moudra učenců. Jejich filosofování je prý jen podvod ! Jak ubohé a přízemní !!!
Soňa Prachfeldová
28.12.2021 09:29
Mě se filosofické úvahy velmi líbí, myslím, že občas v hloubi duše i sami nějaké vytváříme podle své potřeby. Určitě se jimi neřídím, ale moudra v tom jsou. Za mlada jsem také moc ráda filosofovala, až si asi moji vrstevníci říkali - ta je nějaká, dokonce o mě říkali, že jsem namyšlená. Měla jsem ráda poezii, hudbu, přírodu, knihy, vlastně to i nyní. Jen člověk životem jede v jiné koleji, přesto je nutné trochu vybočit a potěšit se i jinými věcmi, než prostou, důležitou realitou života. Vše má své zákonitosti a každý jsme jiný. A to je moc dobře. Přeji všem co nejvíce zdraví, ať nás ještě dlouho těší náš život, skládající se z nekonečných , nekončících střípků poznání.
Martin Vrba
27.12.2021 19:10
18:54 Myslete si, že je to filozofický směr a hned v tom spatříte hlubokou myšlenku, tedy ve zkratce: „Kdo chce žít, tak nesmí moc myslet.“ :) :) :)
Granda Nekonata
27.12.2021 18:54
18.23 nejsem schopná takto redukovat život... ale nic proti, každý jsme tu jen a jen za sebe :-)
Martin Vrba
27.12.2021 18:23
18:03 Život má počátek a konec - nic více, nic méně. Jen něco na něm můžeme ovlivnit, mnohem více ale ne a to neokecáme žádným moudrem. Když máte například zaplatit činži, splátku na televizi, konto máte v debetním zůstatku, je vám už ze všeho 14 dní špatně od žaludku, tak vám nepomůže se hluboce zamyslet a vyplodit ze sebe dávno poznané moudro, že peníze nejsou všechno. A to je ten skutečný život. . . . . .
Granda Nekonata
27.12.2021 18:03
Myslím, že život má vývoj a proto spíš probíhá jako spirála tvořící DNA (nakonec by to dávalo logiku). Určitě se žije, ale filosofování o něm je podle mě namístě. Jen tím ho můžeme alespoň zčásti sami utvářet.
Martin Vrba
27.12.2021 17:38
Myslím, že normální člověk se nesmí snažit napasovat do života a myšlenek jiných myslitelů, kteří o životě filozofovali, protože je to vše od nich jen podvod, i oni ve skutečnosti žili docela obyčejné životy a kdokoli by je začal kopírovat, byť v latině, tak zákonitě bude vypadat jako blbec, protože tu nečítankovou podstatu nám nesdělili. Život se žije a na filozofování v něm není čas a ani chuť.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA