Ilustrační foto: Pixabay
Sám s jedličkou
27. 12. 2021Volám do Třince: „Ahoj Gustave, co děláš? Jsi sám“? „S jedličkou, co jsem si dnes koupil u syna mého kolegy. K bratrovi nepojedu a s Markétou to skončilo. Je u vnuků“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
28.12.2021 12:57
My "zvenčí" to těžko pochopíme, i když bychom pomoci chtěli. Můžeme vyslechnout a něco poradit, ale svůj život si každý vede sám. Alespoň si to myslím. Je to vlastně obdobné jako s předepisováním léků.
Soňa Prachfeldová
28.12.2021 09:46
Zřejmě je problém vašeho kamaráda v tom, že se nechce otevřít, nepustí k sobě nikoho blíž. Pokud sám nechce, nikdo ho nepremluvi, raději uteče.
Jindřich Berka
28.12.2021 07:45
Dobrý den, problém je ten, že někdo jak tady píše chce být sám. To není jeho problém, on někoho chce a velmi. Pravdu má ta paní, že pomaloučku a polehoučku musím z něho ten jeho problém vytáhnout a řešit ho. Jindra
Martin Vrba
27.12.2021 21:00
Základní chyba je v nás, že neumíme pochopit jiné lidi, kteří mají jiné hodnoty (nebo „ne hodnoty“), než my. A když se je budeme snažit převést násilím na ty naše (zaručeně dobré), tak se může stát, že se nebudou stýkat ani s námi. V posledních letech se roztrhl přímo pytel s oficiálním uznáváním všech možných lidských odlišností, na které nám dříve nestačil ani rozum, že takového něco existuje, co je proti tomu, že se někdo nechce k nikomu trvaleji vázat, že mu i jeho vlastní děti „nevoní“, třeba mu připomínají něco, co si i sám nerad připomíná – třeba ten pán má v sobě velké tajemství – kdo ví? „A někdo je tedy jen nejraději v dobré společnosti - tedy sám se sebou a i tam sám se sebou má občas konflikt“. :)
Eva Mužíková
27.12.2021 18:52
Asi by jste si s kamarádem měl promluvit osobně. Kdyby dokázal svůj způsob života " pojmenovat", třeba by Vám pak jeho samota nepřipadala jako problém, který je třeba řešit. Já jsem také ráda sama, hlídám si své soukromí, přestože jinak jsem člověk velmi společenský a empatický.
Granda Nekonata
27.12.2021 18:09
také bych nesoudila... jsou lidé, kteří si tzv. vystačí. Jsou sami ale nejsou osamělí. Jiní mohou být osamělí, byť jsou zrovna mezi spoustou lidí.
Miloslava Richterová
27.12.2021 18:00
Někdy se to prostě přihodí. Taky mám spolužačku, která nezná svá vnoučata a nemůže za to. Ale snad není vše ztraceno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA