Moje Vánoce 2021
Landhotel Gressenbauer ve vesnici Hinterstoder. FOTO: Hana Švejnohová

Moje Vánoce 2021

31. 12. 2021

Tak jsou zase za námi. Už druhé Vánoce s covidem. I bez něho člověk občas přemýšlí, jestli se po více než třiceti letech nevymanit z rodinných tradic. Natož pak, když je ohrožuje neúnavně mutující virus.

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Věřím, že ta pohostinnost i všechno ostatní bylo skutečně tak příjemné, protože něco podobného jsem také v Rakousku zažívala - ale bohužel nikdy o vánocích. Mám ale hřejivou vzpomínku na jeden z prvních pobytů v zimě v Alpách, také v rodinném penzionu. Tam jsem vstoupila do pokoje na koberec bosýma nohama a od země to příjemně hřálo. Tehdy jsem se poprvé v životě setkala s podlahovým vytápěním. (V té době před 30 lety to u nás ještě bylo téměř neznámé). Přeji hezký celý rok 2022
Lenka Kočandrlová
Jen jednou jsem slavila Vánoce s mámou a bratrem mimo domov,byli jsme v Budapešti u známých,kteří nám přenechali na tu dobu svůj byt v centru. I když jsem si tam vzali z domova výzdobu stolu a udělali si vánoční večeři,tak to bylo takové posmutnělé,zkrátka odcizené. Připadá mi lepší být doma a mezi svými.
Alena Velková
Plně vás chápu...v naší velké rodině jsou pro mě Vánoce a Silvestr s Novým rokem jen práce a kolotoč v kuchyni, vždycky se těším, až bude po všem...letos jsme s mužem odletěli před Mikulášem do tepla a vrátili se až 18.12. a vůbec se nám domů nechtělo, jenže máme 5 vnoučat a ta se těší na Vánoce u babičky, tak jsme neměli to srdce jim to udělat... možná, až budou v pubertě a nebudou o nás stát :-)
Jan Zelenka
Městečko Hinterstoder dobře znám. Strávili jsme tam s dcerou krásných deset dní, vyplněných putováním po okolní krajině. Bylo to ovšem v létě.
Jana Porcalová
Kdysi jsem se divila kamarádce, že mají s manželem oddělené dovolené, každý podle svého vkusu a zájmu. Od určité doby prozření to ale už praktikuji také, nemá cenu partnera do něčeho nutit, otravovat jeho i sebe. Zase ale to má druhé mínus - jste moc sama.
Miloslava Richterová
Díky, určitě příjemný zážitek, my to máme tak - Vánoce a domov patří k sobě, Nový rok na horách.
Marie Měchurová
Atmosféru Štědrého večera doma nic nenahradí. Dokážu si ale představit tu krásu zimních Alp. Prožili jsme kdysi dávno týden nad Hallstattem pod Dachsteinem v jedné horské chatě. Děkuju za připomenutí.
Danka Rotyková
Také už se moc těším, až se zase podívám do horského penzionu v Alpách. Je to mé jediné přání týkající se dovolené. Nechci už daleko, ale chci zase vidět tu krásu přírody a současně být ubytovaná v čistém a příjemném prostředí. Ano, pokud covid dovolí.
Blanka Lazarová
Systém horských penzionů se mi taky moc líbí. Mám ráda, když je to takové domácké, přátelské. Dobrá volba a manželovi taky rozumím. Tak těšme se na příští vánoce a přeji vše dobré v novém roce.
Margita Melegova
Soucitim s Vasim manzelem, letite tradice by mi chybely, vsude dobre ale doma nejlip.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%