Úvodní foto: autorka článku
Pepa III.
7. 1. 2022Naše pravidelná vycházka vedla tentokrát do budovy České pojišťovny ve Spálené ulici, do kostela sv. Ignáce a na Karlov. A proč Pepa III.? Hned vysvětlím.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
4.3.2025 07:55
Vážený pane Vratislave, děkuji moc za milý a dojemný komentář. Věřím, že loučení s Pepíkem I. bylo těžké, zvláště, když jste ho měli "skoro jako kolegu". A i to symbolické parte bylo důstojným rozloučením na místě, kde jste věšeli parte všech zemřelých. Vážím si toho, že jste vyhledal, přečetl a reagoval na starší článek a přeji Vám krásné dny zde na íčku a i ve Vašem životě.
Vratislav Mlejnek
2.3.2025 22:50
Vážená paní Polednová,děkuji za článek!V létech 1955 až 1993 jsem byl zaměstnán ve Spálené ve Státní pojišťovně a tak se velmi dobře pamatuji Pepíka I...!Byl to nás "skoro kolega",byl zvyklý na hlasy a když se na něk zavolalo "Pepíku" vylezl z trubky a hned se předváděl!Chodívali na něj do vestibulu i děti...!Pamatuji se do dnes jak můj syn Petr /nar.1961/ žadonil po mne a po manželce abychom úhoře chovali doma ve vaně.Když Pepík uhynul tak se to v pojišťovně téměř oplakalo a kolegové mu nechali udělat i symbolické parte,které viselo u výtahu na nástěnce,kde se věšela parte těch co zemřeli a měli s pojišťovnou co dočinění!S úctou V.Mlejnek
Helenka Vambleki
10.1.2022 19:33
Perfektní procházka matičkou Prahou. Je paráda, že se dají v Praze obdivovat i jiné pamětihodnosti :-)
Hana Polednová
8.1.2022 15:26
Jaruško, plánuji navštívit všechna ta místa, která jsme prošli v uvedeném článku. A jelikož to je časově náročnější, před bowlingem by se to nestihlo. Je třeba mít také přestávku na jídlo a přeci jen tam bude i únava. Navíc do kostela se musí předem objednávat a s prohlídkou je to složité. Takže projdem jen okolo. Nebylo by to rozumné, od rána do večera být v pohybu. Mluvím za sebe, já bych to nedala. Třeba zase někdy jindy, vždyť ta setkání mohou být častěji. Zasloužíme si to, za to nedobrovolné dlouhé čekání. Vybirám vhodný termín podle toho, jak kdo může. Oznámím co nejdříve.
Jaroslava Handlová
8.1.2022 13:27
Zaujal mě celý článek, přestože některá z uvedených míst jsem již navštívila. Ráda bych se podívala i někam dovnitř. Např. ten chrám Karla Velikého znám bohužel jen zvenčí. Na Pepu III. bych se taky podívala, osudy těch úhořů jsem neznala. Tak, kdy se na to vydáme společně? Třeba před bowlingem by to někdy šlo, Hani?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA