Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Neprchejte, věci mé!
16. 1. 2022Život mi přinesl poznání, že některé předměty denní potřeby nejsou v soužití s lidmi šťastné a jakmile se jim naskytne šance, člověka opustí. Vlastně se těm jejich útěkům ani nedivím, určitě není lehké existovat s jedinou perspektivou, vyjádřitelnou heslem „Hubu drž a služ!“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
16.1.2022 18:01
Momentálně mám vyhlášeno pátrání po oblíbeném červeném šátku, který používám jako čelenku. Má moc dobrý nový úkryt, který jsem vymyslela proto, že je moje nejoblíbenější čelenka. Ona si ho zapamatovala, ale já nikoliv. Prohledávám neustále stará známá místa a nic. Tak jsem to vzdala a čekám, až ji to přejde a někde na ni narazím. A zatím jsem si oblíbila natruc tu, která byla druhá v pořadí.
Naděžda Špásová
16.1.2022 16:25
Myslím, že je to přirozený jev, věci jsou často používané, a když je to přestane bavit, tak se ztratí. Mně takhle jednou odběhla platební karta, objevila se někde jinde v kabelce. Za trest byla mezitím zrušena a nahrazena novou. :-)
Božena Hažová, redakce
16.1.2022 16:15
Neocenitelnou zásluhou Tomáše Poláka je to, že se mu daří přimět své čtenáře, aby ze sebe vydolovali podobně vtipné reakce, jako jsou jeho pravidelné sloupky. Klaním se všem, kteří zvednou hozenou rukavici a nechají se vyprovokovat k humoru a inteligentnímu postřehu. To je to, co nám dnes tolik chybí...
Lenka Kočandrlová
16.1.2022 15:57
Moje věci mne mají rády,tak jsou na svých stálých místech - nikam se neschovávají.Jedině jedna béžová ponožka se kamsi zatoulala,už jsou to asi 4 měsíce,stále je někde na útěku.Tak kdyby ji někdo viděl,napište mi! Velikost 39-42 mírně opraná.
Jitka Caklová
16.1.2022 15:20
Není nic zábavnějšího, než číst o záležitostech, které občas sama zažívám :-) "Nejlepší" je, když 33 let (od přestěhování do nového domku) ukládám věci na stejné místo a pak mě napadne dávat je na jiné "logičtější" místo, kde je určitě najdu. Naštěstí, ne prý, ale skutečně, to u mě sv. Antoníček na požádání jistí i bez modlení :-)
Danka Rotyková
16.1.2022 13:30
Díky, pane Poláku, za bezva počtení k nedělní kávičce. Co se mne týče, nějaký skřítek mi vždy schová brýle, které nutně potřebuji. Ponožek je vícero, ale brýle se těžko nahrazují. Čím větší prostor, tím je hledání zábavnější. Když do určité doby hra skončí, mám dobrý pocit.
Jana Kollinová
16.1.2022 13:16
V mé domácnosti je to ponožka, trpící nepřekonatelným odporem ke své párové družce. Nepřeháním, dnes, černá mstivá ponožka se snažila o svobodu a snažila se aktivovat svoje únikové mimikry v bílém prádle.
Jaroslav Kolín
16.1.2022 11:41
Je vědecky zjištěno, že věci movité ukrývají domácí trpajzlíci, aby je po čase zákeřně odkryli na již desetkrát prohledaných místech. Aspoň tak to u nás chodí. :-)
Marie Měchurová
16.1.2022 11:33
Když se něco ztratí a zatoulá, je prý dobré pomodlit se ke sv. Antoničkovi. Hezké počtení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA