Foto: Picsart, koláž autorka
Odvaha žít
20. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
23.1.2022 09:29
I to se stává a bohužel těchto případů přibývá, jen to není odvaha, ale totální rezignace. Před třiceti lety, kdy jsem neměla sílu se na kámen v řece života vydrápat, jsem si před poměrně závažnou operací přála, neprobudit se z narkózy. I o tom je život.
Jitka Caklová
22.1.2022 16:26
:-) :-) Kdo nic nedělá, nic nezkazí a pomyslný kámen mu může být ukradený. Nemá za nic zodpovědnost a když něco, závislost na státu mu umožní se na pomyslném kameni pohodlně usadit a s rukama v klíně jen pozorovat, jak ti, kteří na sebe zodpovědnost za sebe převzali a marně se snaží na kámen alespoň k odpočinku usednout :-) :-)
Jiří Dostal
22.1.2022 03:42
:-) Takže třeba jinak: Z velké a neznámé touhy vzedmula se nám vůle hodit to do stroje, a vypadlo z nás tohle... :-)
Helena Přibilová
20.1.2022 21:39
Líbí se mi Vaše zamyšlení nad tím, jak náš život plyne. Také úvodní obrázek je zajímavý.
Jana Jurečková
20.1.2022 17:42
Mám ráda citáty a jeden hezký je na konci článku.
Také jsem typ člověka, který by nejraději seděl na suchém kameni a vše kolem jen pozoroval, mě se to netýká, já nikam nemusím, já zůstanu tady celý den. Přejdou dny a týdny a začne se mi stýskat. Po lidech, po květinkách, po věcech nebo zvířátkách. Najdu odvahu a v té zdi udělám malou skulinu, abych mohla kouknout ven. První krok jsem zvládla a pak už slezu z kamene a jdu sebevědomě řekou a moc dobře vím, že se mi nic nestane...
Marie Měchurová
20.1.2022 15:27
Všechni máme v sobě touhu žit a když jde do tuhého najdeme odvahu o život bojovat.
Zuzana Pivcová
20.1.2022 14:53
Předně bych si asi položila otázku, co mě přimělo sednout si na kámen uprostřed své životní řeky. Zájem pozorovat jen jako nezúčastněná život kolem sebe? Nebo únava, která mě i třeba proti mé vůli vyřadila z toku života? Neochota jít dál? Proč nepokračuji v cestě dál? A proč dokonce nevztáhnu ani ruku po lístku nebo kamínku, i když mě zaujaly? Složím ruce zpět do klína a hledám důvody, abych nemusela nic dělat? Budu se utěšovat vzpomínkami a cítit se v té sevřené samotě v bezpečí? To je snad totální rezignace. Ke kameni jsem se nějak dostala a právě tak se z něj, i když s obtížemi, mohu dostat pryč. Ledaže bych během té "suché bezpečné" chvíle na něm ztratila veškerý kontakt s vesmírným děním, na kterém se také podílím.
Jitka Caklová
20.1.2022 13:00
Hezké přirovnání k životu. Také si na suchém, sluncem vyhřátém kameni ráda pohovím. Na štěstí už vím, že není čeho se bát (mám vyzkoušené) i když nečekaně stoupne voda a jde vrchem ♥
Jana Šenbergerová
20.1.2022 11:53
Váš pohled na život se mi líbí, ale já si na tom kameni docela ráda pohovím. Abych se na něj dostala, mockrát jsem proplula různými peřejemi, utržila při tom nejednu ránu a získala pár boulí. Mám na něm čas přemýšlet, kde všude jsem chybovala a spřádat plány do budoucích životů. Neboť ten, který právě žiji, není ani první, ani poslední. A chvíle odpočinku je dobrá k nabrání nových sil. A k věčnosti se jednou dostaneme všichni, dokonce i ti, kteří vůbec neumí plavat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA