To byly časy...

To byly časy...

31. 1. 2022
Můj příběh Zimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(4.9 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Všichni moji milí známí i neznámí moc vám děkuji za vaše dobrá slova. Víte, já když něco píši tak hlavně jen ty dobré vzpomínky, ne ty špatné. Třeba jak mi psala milá Zuzanka P. - že obdivuje můj přístup k práci, která pro mne nikdy nebyla dřinou, za kterou bych si zasloužila politování a že jsme určitě všichni pracovali s radostí. To víte, že i v tom dětském věku jsem viděla ty veliké rozdíly v životě svých spolužáků, kteří měli hodně polí nebo téměř žádné - těm se skutečně žilo daleko líp. Možná mne i mnozí litovali, ale já jsem to tak nebrala, protože v naší rodině jsme museli dělat všichni a kdyby na to byla maminka skutečně jen sama, tak by se velmi brzy úplně sedřela ... Ale teď v mém věku se mám skutečně velmi dobře a moc děkuji, že jsem se ho v takové pohodě mohla dožít ...
Eva Mužíková
Maruško to je nádherné vzpomínání.
Jana Jurečková
Já si pamatuji svou babičku, měla hospodářství, pole, řepu, chovala zvířata. O prázdninách jsme tam jako děti jezdili. Práce hodně, ale taky velká legrace. Bydlíme na vesnici a manžel si drží stále pole, je to jeho srdeční záležitost. Pěstuje brambory a ostatní plodiny. Já mu jen pomáhám. Dříve si děti i rodiče všeho vážili, tím je asi ta doba jiná. Děkuji za hezké vyprávění.
Martina Růžičková
Velice poutavě jste nám popsala své dětství. Obrázky vašeho tatínka jsou kouzelné.
Eva Mužíková
Krásné vzpomínání. Přečetla jsem si článek trochu ve spěchu, večer se k němu ráda vrátím a vychutnám si ho. Bertice
Marcela Pivcová
Paní Maruško, moje a Zuzčino dětství bylo od Vašeho odlišné - byly jsme děti z malého města, které měly docela jiné aktivity, hry i povinnosti. Mnohé souviselo i se skutečností, že jsme měly poměrně starší rodiče než naši spolužáci. Tatínek šel ze zdravotních důvodů brzy do invalidního důchodu a maminka nastoupila do práce jako úřednice. Naše práce byla spojena se školou - hudba, cvičení v Sokole, ale i sportování: lyže, brusle, plavání... manuální práce jsme měly velmi málo. Tu jsem se za několik let, když tátínek zemřel a maminka měla zdravotní problémy, musela hodně rychle doučit. Ale stejně ráda i přes řadu starostí vzpomínám.
Helena Přibilová
Paní Maruško, líbí se mi Vaše poutavá vyprávění, která mě přenesou do doby, na niž já si už nepamatuji. Děkuji Vám za ně, stejně jako za půvabné obrázky Vašeho tatínka.
Jitka Hašková
Krásné vzpomínky doplněné úžasnými obrázky. jsem sice válečné dítě, ale městské, tak jsem nic takového nezažila.
Václav Soukup
Krásné vzpomínání ! Když se dralo peří, dělali jsme děti, jako že už spíme a přitom jsme poslouchali napjatě různé informace lechtivého charakteru. Kdo za kým chodí, komu kdo " zahýbá " apod.
Věra Ježková
Maruško, moc hezké vzpomínání. Já jsem na venkově trávila jen prázdniny, téměř od narození asi do 17 let. Jako dítě jsem si ten „pravý“ venkov ještě užila. Moc ráda na dobu tam strávenou vzpomínám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%